Юлія Тимошенко написала листа лідерам ЄНП

Колишній прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко у листі, який було роздано під час саміту Європейської народної партії, закликала лідерів ЄС допомогти Україні зберегти європейський шлях.

За словами заступника голови партії «Батьківщина», колишнього віце-прем‘єр-міністра України Григорія Немирі, який бере участь у саміті, Президент ЄНП Вільфред Мартенс у своєму виступі процитував останній абзац листа лідера опозиції, в якому йшлося про важливість спільних зусиль у цьому напрямку.

Він зазначив, що у листі Юлія Тимошенко називає Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, переговори про яку було завершено минулого року, точкою опори для європейської перспективи і європейського майбутнього України.

«Угода не може бути підписана та ратифікована, поки лідери опозиції знаходяться у в‘язниці. Тому Юлія Тимошенко звернулася до лідерів ЄС зі своїм баченням пріоритетів, перший серед яких – зробити усе можливе, щоб після зміни внутрішньополітичної ситуації в Україні процес вступу в силу цього документу був розблокований», - наголосив Григорій Немиря.

Крім того, Юлія Тимошенко наголошує на важливості забезпечення всебічного і якісного моніторингу наступних парламентських виборів в Україні міжнародними і європейськими організаціями, підкреслив Григорій Немиря.

У листі також згадуються судові процеси над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та колишнім виконуючим обов’язки міністра оборони Валерієм Іващенком.

Як відомо, сьогодні донька Юлії Тимошенко Євгенія та Григорій Немиря беруть участь у саміті ЄНП, який проходить у Брюсселі. Під час саміту для Юлії Тимошенко було залишено порожнє крісло із написом її імені та плакатом з її зображенням за гратами та написом «Україні – волю».

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 75 партій-членів з 40 країн, 17 голів країн-членів ЄС та 6 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.