Сергій Рижук: Місцева влада тиснути на бізнес не буде

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, Президент України Віктор Янукович займає принципову та послідовну позицію щодо необхідності спрощення умов роботи підприємців у нашій державі та покращення бізнес-клімату. Так само до цього питання ставиться голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Під час офіційного візиту до Баранівщини Голови Верховної Ради України Володимира Литвина очільник області повідомив: «Ми, місцева влада, на бізнес жодним чином не тиснемо. Завдяки цьому за останні 2 роки нам вдалося вкласти 4 млрд інвестицій, у 5 разів збільшити надходження до державного бюджету, у минулому році перевиконати бюджет області, а початок цього року показує, що це вдасться знову».

Також Сергій Рижук поінформував про те, що на Житомирщині кожному об’єкту, який споруджується або реконструюється за рахунок приватного капіталу, видають спеціальні доручення, що дозволяють мати прозоре вікно. Таким чином маємо можливість споруджувати об’єкти кошторисною вартістю 100-150 мільйонів гривень.

Сергій Рижук: Місцева влада тиснути на бізнес не буде


За словами голови облдержадміністрації, до недавнього часу практикувалося висування місцевою владою вимог підприємцям, виконання яких дозволяло їм розпочинати бізнесові справи. «Тепер ми знаємо, що це не правильно, і застерегли своїх чиновників не робити подібного, – каже Сергій Рижук. – Бізнес взяв кредит чи має свій капітал не для того, щоб ми латали дірки у соціальній сфері, а для того, щоб підняти економіку: дати робочі місця, зарплати, пенсії, сплачувати податки».

Очільник області в черговий раз наголосив на важливості реформування медичної галузі, якій за останні роки вдалося допомогти саме за рахунок сплачених бізнесом податків.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.