Чи буде тепло в Житомирській психлікарні? Відео

Вводити чи не вводити енергозберігаючі технології? Головне питання, яке розглядала громадська рада при Житомирській облдержадміністрації. І стосувалося це питання обласної психіатричної лікарні, де проблема із переобладнанням котельні щороку стає все актуальнішою. Ще у вересні 2010 року облрадою було прийнято регіональну програму підвищення енергоефективності на 2010—2014 роки, одним із головних пунктів котрої є модернізація низки котелень в області, тобто їх переобладнання із газового опалення на твердопаливне, що суттєво скорочує фінансові затрати області.

Віктор Куницький, заступник голови облдержадміністрації:
«Основними напрямками визначені – впровадження енергозберігаючих технологій, автономного опалення, теплових насосів, економних енергоресурсів і інші».

Ця програма передбачає впровадження в Обласній психіатричній лікарні №1 котлів на альтернативному паливі, оскільки це один із найбільших споживачів блакитного палива в бюджетній сфері. Проте керівництво лікарні не бачить доцільності в переобладнанні своєї котельні, оскільки лише кілька років тому її було модернізовано, тож є великі сумніви в необхідності нової реконструкції.

Віктор Шумлянський, головний лікар Житомирської обласної психіатричної лікарні №1:
«Мы уже несколько лет предлагаем, давайте мы создадим нашу централизованую организацию на базе обьединенных гаражей и это будет госсударственная организация, которая будет обслуживать все котлы и тогда снимаются все проблемы».
Проте під час тендерних торгів на проведення необхідного переобладнання котельні псих лікарні виникли неузгодженості в у мовах участі в цих торгах. І фірма, яка пропонувала чи не найвигідніші умови енергозбереження, опинилася поза конкурсом.

Леонід Кригер, генеральний деректор енергохолдингу:
«для того, чтобы проводить такие работы и для того, чтобы участвовать в торгах – мы имеем все документы, и подавая документы на изучение во все инстанции, мы не получали отрицательних ответов на проведение этих работ».
Наступні тендерні торги призначені на 6 квітня. і їх учасники мають надію перемогти на них, оскільки їхні пропозиції
оптимальніші з погляду реалізації регіональної програми підвищення енергоефективності на 2011-2014 рр.


Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.