У Новоград-Волинський завітали представники Посольства США

У квітні Новоград-Волинський буде приймати учасників ІІ-го економіко-інвестиційного форуму, тому наразі одним із пріоритетних напрямків діяльності міської ради є залучення потенціальних інвесторів та представлення нашого міста та району як вигідних територій для будівництва нових промислових чи інших об’єктів.

Під час зустрічі заступник міського голови Сергій Колотов ознайомив гостей із основними інвестиційними проектами, які реалізовані на території міста за останні декілька років. Серед них Церсаніт, „FAKRO“ „Новотекс“, „Техна“, швейна фабрика „Леся“ . Гордістю Новограда є меблева фабрика „Мірт“, підприємство „Юнік-фарма“, Хлібозавод та інші.

Марк Гартнер – дипломат економічного відділу Посольства США відмітив, що наше місто на теренах Житомирської області виглядає найбільш привабливим і найзручнішим для інвесторів, в свою чергу він пообіцяв зацікавити нашими пропозиціями членів американської Торгової Палати.

Сергій Колотов підтвердив, що дійсно не всі районні центри можуть похвалитися такою кількістю інвестицій. Окрім того місто активно працює щодо залучення міжнародної технічної допомоги, зокрема Програмою Розвитку ООН, USAID, які допомогли розробити дизайн промислового парку у північній частині міста, проектом GIZ в напрямку енергозбереження та енергоефективності. Окрім того маємо багато інших виграних грантів та перемог. У минулі роки місто отримувало допомогу від посольств Норвегії, Японії, Швейцарії. Міська влада робить все можливе, аби громада була активною, дієздатною та зацікавленою в результаті. Найкращим результатом тут є сплачені податки до бюджету та нові робочі місця для новоград-волинців.

Підсумовуючи результат зустрічі можна відмітити зацікавленість представників Посольства у співпраці з нашим містом. Пан Гартнер відверто висловив своє захоплення розмахом робіт в Новограді, у порівнянні з іншими райцентрами щодо кількості залучених інвестицій та пообіцяв посильну підтримку наших задумів.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.