МОЗ підбило підсумки роботи за 2011 і окреслило завдання на майбутнє: реформи - для людей і заради людей

Засідання Колегії було присвячене підсумкам діяльності Міністерства за 2011рік та завданням щодо подальшого реформування та перспективного розвитку галузі охорони здоров'я.

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента, профільного комітету Верховної Ради України, керівники структурних підрозділів МОЗ України, регіональних управлінь охорони здоров'я, провідні спеціалісти МОЗ України, лікарі, представники громадськості та засобів масової інформації.

Під час роботи Колегії підведені підсумки роботи галузі охорони здоров'я за 2011 рік, окреслено стан забезпечення лікувально-профілактичних закладів лікарськими засобами в розрізі втілення державних програм та соціальних ініціатив МОЗ, висвітлено питання реформування галузі, зокрема, досвід пілотних регіонів з реформування та мінімізація ризиків, модернізація закладів первинної мережі та інформаційний супровід реформ, роль вищої школи в реформуванні тощо.

Відкриваючи засідання Колегії, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова привітала усіх присутніх та зупинилась на основних проблемах галузі охорони здоров'я.

"Уряд разом із керівництвом областей реалізують заходи, спрямовані на оптимізацію медичної галузі, удосконалення механізмів фінансування. Але цього не достатньо - необхідні більш глибинні зміни", - зазначила Раїса Богатирьова. Вона наголосила, що для проведення системної роботи необхідно розпочати широкий діалог з медичною спільнотою, громадськістю, населенням. "Реформи в медичній сфері мають бути людяними. Вони здійснюються для людей і заради людей. І щоб отримати у суспільства не лише розуміння, а й підтримку, треба проводити системну роз'яснювальну роботу, пояснити цілі, завдання та терміни змін, які мають відбутися в галузі", - підкреслила Раїса Богатирьова.

За результатами роботи Колегії будуть прийняті відповідні рішення.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.