Головний акцент реформ у галузі охорони здоров'я - оперативна допомога

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова оглянула нові автомобілі швидкої медичної допомоги з числа тих, що почали отримувати лікувально-профілактичні заклади пілотних регіонів за бюджетною програмою «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві».

Як повідомлялося раніше, Міністерством охорони здоров’я України закуплено для пілотних Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Києва 216 автомобілів швидкої медичної допомоги типу В. 76 з них вже прийняті, оглянуті на відповідність Національному стандарту України «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, технічні вимоги та методи випробувань» і направлені до лікарень цих регіонів. Прийом автомобілів та направлення їх у регіони України здійснюється щоденно. «Усі автомобілі повністю укомплектовані і відповідають як національному, так і європейському стандартам», – повідомив радник Міністра охорони здоров’я України Володимир Юрченко.

Відповідно до Закону України «Про реалізацію пілотного проекту щодо реформування системи медичного обслуговування у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві», організація системи надання екстреної медичної допомоги у пілотних регіонах здійснюється шляхом створення обласних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, нагадала Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України. А мережа пунктів базування виїзних бригад швидкої медичної допомоги вибудовується із розрахунку прибуття до пацієнта за десять хвилин в місті та за двадцять хвилин поза містом. «Централізація ресурсів і акцент на удосконаленні організації надання невідкладної медичної допомоги виправдали себе під час упровадження медичної реформи», - наголосила Раїса Богатирьова.

Коментуючи перші підсумки впровадження та відпрацювання нових організаційно-правових та фінансово-економічних механізмів у пілотних регіонах, Раїса Богатирьова підкреслила, що сумні події у Дніпропетровську, коли сталися вибухи в центрі міста, лише підтвердили правильність акценту на роботі швидкої допомоги. Адже саме завдяки пілотному проекту машини швидкої допомоги у Дніпропетровську були обладнані GPS-навігаторами, що дозволило медикам спрацювати ефективно та злагоджено й врятувати від смерті та можливої інвалідності багатьох людей. Не менш оперативно та професійно спрацювала швидка допомога і у випадку з аварією в Чернігівській області, в якій постраждали паломники з Росії: медична служба була на місці події через 10 хвилин після отримання сигналу. «Саме життя підтверджує, що головне – це орієнтація на оперативне надання якісної медичної допомоги, необхідної в екстрених ситуаціях в перші хвилини», – зауважила Віце-прем’єр-міністр.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.