Затримано ще одного рецидивіста, причетного до резонансного вбивства у Житомирі

Житомирські новини Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в СЗГ УМВС України в Житомирській області, в ході розслідування кримінальних справ, порушених Слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області за п.п . 1, 2, 6, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох і більше осіб, малолітньої дитини, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 (Замах на умисне вбивство), а також за ч.4 ст.187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, триває проведення призначених за справами експертиз.

Працівниками міліції вживаються всі необхідні заходи в межах чинного законодавства для всебічного та об’єктивного розслідування особливо тяжких злочинів, учинених 1 липня п.р. в м.Житомирі стосовно родини місцевого підприємця.

Нагадаємо, що 7 липня в результаті проведення працівниками міліції оперативно-розшукових заходів за підозрою у вчиненні озброєного розбійного нападу на будинок житомирського підприємця були затримані троє громадян.

Наразі за висновками вже проведених експертних досліджень обґрунтовано доведено вину одного із затриманих за підозрою у вчиненні злочинів. Окремо зазначимо, що днями працівники міліції затримали ще одного підозрюваного – раніше неодноразово судимого жителя обласного центру, 1955 року народження. Зібрані слідством докази, а також показання одного із раніше затриманих свідчать про його участь у даному злочині.

Що стосується двох інших раніше затриманих фігурантів кримінальної справи, то їхнє затримання було обумовлене зібраними на той момент доказами щодо причетності до скоєння розбійного нападу на будинок місцевого підприємця.

За клопотанням односельчан одному із затриманих змінено міру запобіжного заходу, в результаті чого його було звільнено з-під варти.
Питання зміни запобіжного заходу для іншого підозрюваного наразі вирішується. Вказані особи перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів.

Як зазначив начальник Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, нікому із затриманих ще не було пред’явлено обвинувачення. В процесі ж розслідування кримінальної справи, після проведення усіх необхідних слідчих дій та за наявності висновків призначених експертиз, у тому числі психіатричної, слідством остаточно буде встановлено причетність або непричетність окремих затриманих до скоєних жорстоких злочинів.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.