Понад півтори тисячі радомишлян побачило «Душу України»

17 та 18 липня 2012 року у Музеї української домашньої ікони, який знаходиться в історико-культурному комплексі «Замок Радомисль» відбулися дні відкритих дверей для жителів м. Радомишль Житомирської області.

Незважаючи на те, що у перший день падав дощ, до музею завітало 599 радомишлян, на другий день гостей була рекордна кількість – 997 осіб! Нещодавно, на свято Петра й Павла Музей української домашньої ікони відзначив свого 10 000 відвідувача за 10 місяців свого функціонування, то вже можна стверджувати, що незабаром «Замок Радомисль» прийматиме чергового ювілейного відвідувача. Для приватного музею це рекордна кількість, де за два дні понад півтори тисячі осіб завітали в музей побачити та торкнутися «Душі України», унікальної експозиції української домашньої ікони. Відвідувачі залишились дуже зворушеними та враженими побаченим, на вдячність присвятили вірша. Усі екскурсоводи – місцеві мешканці і волонтери.
Для місцевих мешканців дні відкритих дверей проводитимуть щороку.

Ще 5 років тому, згадують місцеві жителі, тут було сміттєзвалице, але завдяки старанням фундатора «Замку Радомисль» Ольги Богомолець, заслуженого лікаря та громадського діяча приміщення було відреставроване і сьогодні замок є окрасою міста та приваблює туристів з усіх куточків України та світу. Зокрема, на запрошення друзів – радомишлян музей відвідали й іноземні гості. Житель Сан-Франциско Джон Санн Філіппо, написав у книзі відгуків, що настільки велике зібрання ікон написаних в різному стилі і техніці він побачив вперше, хоча побував у багатьох музеях світу.

Також дуже пізнавальними були екскурсії ландшафтним парком замку, де знаходиться єдиний у світі пам’ятник на воді засновнику «Папірні» архімандриту Єлисею Плетенецькому, де зараз знаходиться історико-культурний комплекс.

Цікаво, що троє лелеченят, які живуть на території замку, вперше вилетіли з гнізда у ці дні і теж радо вітали гостей, вміло кружляючи над місцем, де зберігається найцінніший скарб українського народу.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.