З початку року в Житомирській області комуналка зросла в 2,5 разу

З початку року в Житомирській області комуналка зросла в 2,5 разу
За січень-липень 2015 року тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Житомирській області зросли в 2,5 разу.

Як розповіли в головному управлінні статистики в Житомирській області, тарифи зросли внаслідок подорожчання природного газу в 5,5 разів, водопостачання, електроенергії, каналізації, гарячої води - на 11,7-38,2%.

Також на 21,9% відбулося подорожчання у сфері охорони здоров'я, що пов'язане, насамперед, із зростанням цін на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання на 30,4%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 22,2%, що обумовлено, в першу чергу, збільшенням плати за перевезення автодорожнім пасажирським транспортом на 29,0%, залізничним - на 17,3%, подорожчанням велосипедів, автомобілів, палива та мастил - на 18,3-59,9%.

Крім того, піднялися ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги закладів відпочинку і культури (в т. ч. туристичні послуги - на 44,5%), одяг і взуття (зокрема, взуття - на 25,0%), послуги ресторанів, готелів, освіти на 13,6-33,5%.

Нагадаємо, на продовольчих ринках Житомирської області в липні 2015 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 2,3%

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.