Як смачно приготувати жорстке або старе м'ясо

Як смачно приготувати жорстке або старе м'ясо
Для того щоб правильно приготувати жорсткі шматки або відруби м'яса старих тварин, необхідно запастися якоюсь часткою терпіння, так як метушня у даній справі не найкращий союзник. Адже тільки тривалий процес приготування гарантує на виході отримання смачного блюда, яке буде легко розжовувати. Всі подробиці читайте в нашій статті.

Основні особливості приготування
Головною умовою успішного приготування жорсткого м'яса є достатня тривалість його термічної обробки на повільному вогні. Завдяки томління розтопитися жир, який міститься в відрубах, а сполучна тканина буде перетворена в желатин. У результаті м'ясо будь-якої жорсткості придбає надзвичайну соковитість і ніжність. Подібним способом можна приготувати різного роду рагу і спекотне.
Другою умовою є томлення м'яса на маленькому вогні в духовці. Процес трохи нагадує приготування їжі в печі. Проте в даному випадку використання духовки більш оптимально, так як вона здатна забезпечити рівномірне прогрівання м'яса.
До речі, необхідність у тривалому томлінні не є виправданням, щоб залишити його в духовці на кілька годин і забути. Для успішного приготування ніжного м'яса потрібно обов'язково стежити за ступенем його готовності.

Як визначити ступінь готовності м'яса
Щоб перевірити наскільки готове блюдо, необхідно виміряти, скільки вологи воно втратило в процесі готування. До речі, краще всього починати перевірку по закінченню приблизно 80 % від рекомендованого для готування часу. Для підвищення її ефективності попередньо розділіть м'ясо на 20 частин. Через перші 2 години термічної обробки дістаньте окремо кожен шматочок і зважте на терезах.

Різна тривалість приготування – різний ефект
По закінченню перших 2 годин з початку томління, сполучні тканини частково втрачають міцність, а колаген починає перетворюватися на желатин. Згодом м'ясо стає м'яким і соковитим, а його форма зберігається.
Якщо томити м'ясо більше 3 годин, то починає порушуватися з'єднання між його волокнами, і в підсумку вони легко відділяються. Через 5 годин і більше м'ясо фактично перетворюється в кашоподібну рідина. При цьому на рівень його м'якості впливає не тільки час приготування, але і температура духовки. Чим вона нижча, тим довше треба томити саме м'ясо.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.