Як приготувати кутю

Як приготувати кутю
Кутя символізує достаток і благополуччя сім’ї в році, що наступив. Кожному інгредієнту куті властива певна символіка.

Рецепт приготування класичної пшеничної куті
Інгредієнти
1 склянка зерен пшениці, 100-150 г родзинок, 100 г маку, 100-150 г ядер волоських горіхів, 2-3 столові ложки меду, цукор за смаком.

Приготування
Пшеницю добре промити кілька разів, до тих пір, поки вода не буде прозорою. Висипати в каструлю і залити водою у співвідношенні приблизно 1:3. Варити на повільному вогні, періодично помішуючи протягом 1-2 годин. Волоські горіхи подрібнити, мак кілька разів запарити окропом і розтовкти, родзинки також запарити окропом. Всі інгредієнти додати у зварену пшеницю, заправити медом і цукром за бажанням.

Рецепт приготування рисової куті
Інгредієнти
500 г рису, 500 г родзинок, 200 г мигдалю, 50-100 г цукрової пудри, гвоздика, кориця.

Приготування
Рис промити кілька разів, залити холодною водою і довести до кипіння. Потім злити воду і промити холодною водою. Доведений до кипіння і промитий рис залити холодною водою у співвідношенні 1:3 і варити до готовності не мішаючи. Коли рис зваритися, воду злити, рис охолодити. Мигдаль обдати окропом, розтерти з цукром з додаванням невеликої кількості кип’яченої холодної води. Ізюм замочити в окропі на 5-7 хвилин. Потім злити воду. Гвоздику і корицю подрібнити за допомогою блендера або кавомолки. Всі інгредієнти змішати, додати мелену корицю і гвоздику, дуже добре вимішати. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.

Рецепт приготування рисової екзотичної куті
Інгредієнти
1 склянка рису, 100-150 г ядер волоських горіхів, 100-150 г кураги, консервовані ананаси, 2-3 столові ложки меду, узвар.

Приготування
Рис добре промиваємо кілька разів, висипаємо в каструлю і заливаємо водою у пропорції 1:3. Як тільки рис зварився (головне не переварити) необхідно промити його холодною кип’яченою водою. Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці або у духовці. Потім подрібнюємо за допомогою блендера. Курагу, запарену окропом, просушити і нарізати на невеликі шматочки. Консервовані ананаси порізати на кубики, якщо це кільця, якщо кубики – просто злити сироп. В узвар додаємо мед і змішуємо з ним рис, курагу і ананаси. Викладаємо кутю у тарілку і посипаємо волоськими горіхами, при бажанні можна прикрасити ягодами або іншими екзотичними фруктами.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.