Що краще: приватний будинок чи квартира

Що краще: приватний будинок чи квартира
Кожна людина хоч раз у житті замислювався про покупку власного житла. Особливо гостро ця проблема виникає тоді, коли з'являються фінанси. Тоді перед людиною може вставати серйозний вибір: або обзавестися приватним будинком, або ж купити квартиру. Але, власне, вирішення цього питання залежить від фінансового становища. Якщо ж ви тільки прикидаєте: скільки заробити і на що, то ми розповімо вам переваги і недоліки того і іншого виду житла.

1. «Звідки ноги ростуть»

Бажання жити в будинку було з давніх часів. Якщо згадати, що наші предки жили громадами, то буде зрозуміло, звідки взялося поняття «будинок». У будинку виживати легше за рахунок згуртованості колективу. У той час як квартира з'явилася набагато пізніше і вже від того що люди захотіли жити окремо. Перші згадки про квартири з'явилося в Римі. Але тоді житло знімали в «оренду» і це було щось на зразок сучасних університетських гуртожитків з однією кімнатою.

2. Вартість

Вартість квартири і будинка зовсім різна. Все залежить від кількох факторів:

новий будинок або старий будинок (мав мешканців або ж новобудова)
велика чи маленька квартира /стара чи ні
розташування по відношенню до міста
Так якщо бажати новобудову, то можна ще на стадії створення проекту викупити квартиру. Якщо ж пізніше, то вона буде коштує вже в рази дорожче. З приводу будинку, то свої варіанти де розмістити своє оголошення про продаж будинку люди можуть як в газетах, так і на інтернет-ресурсах. Варто лише підшукати собі бажаний варіант. Ну або самому побудувати будинок, як у приказці: чоловік повинен будинок побудувати, посадити дерево і виростити сина.

3. Екологія

Так люди часто вибирають будинок подалі від інфраструктури міста з тим, щоб бути здоровішими. І з цим не посперечаєшся. В нинішній час, коли, начебто є все, але це «все» призвело до появи і нових форм захворювань, прогресуючих з кожним днем. Але й плюси квартири також очевидні: до роботи добиратися легко, та й вийти на виставку або в кіно - не складе труднощів.

4. Догляд

За будинком доведеться доглядати куди більше, ніж за квартирою. По-перше, до будинку прилягає територія, на якій ви повинні прибирати, клумби висаджувати. По-друге, всі системи комунікацій будуть на ваших плечах, а не на плечах ЖКГ, як в квартирах. Також в квартирах можна навіть не хвилюватися, хто прибере в під'їзді, а в приватному будинку без прибирання присадибної площі нікуди.

5. Комфорт

Ось це вже залежить від кожної окремо взятої людини. Подумайте, що для вас краще: великий вільний будинок, де вам не будуть заважати сусіди, або ж затишна квартирка, в якій маленькі кімнати і нічого не страшно. А якщо щось і трапиться, то під боком живуть сусіди, які можуть прийти на допомогу.

6. Оплата

Оплата, як правило, залежить від площі і від споживаних послуг. Однак оплата за будинок буде безсумнівно вище, ніж за квартиру. В квартирі менше витрачається того ж світло, ніж у домі.

7. Захист

Комусь потрібна фортеця, а кому вистачить і кімнатки як прохідний двір. Так квартиру можуть охороняти пара дверей, а ось для дому розроблені цілі охоронні системи, які включаються і працюють.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.