Як правильно розшивати цегляні стіни

В якості інструменту-розшивки можна використовувати дуже багато інструментів, навіть звичайну зігнуту вузьку алюмінієву пластину.

З часом шви цегляних кладок починають тріскатися і кришитися, оголюючи місця стиків, куди тепер проникає і вологість, і вітер, роблячи приміщення більш сирими і холодними. Виправити становище можна за допомогою розшивки швів в кам’яній кладці.





На першому етапі проводяться підготовчі роботи:

• Шви старої кладки очищаються від бруду і сколів старого цементу на 15-20 мм у глибину. В якості інструментів використовуються дерев’яна рейка, зубило і молоток.
• З допомогою жорсткої щітки кладка очищається від пилу і залишків старого розчину. Що не піддається щітці, те змивається струменем під високим тиском із спеціального апарату, який потрібно тримати на деякій відстані від цегляної стіни.
• Приготований для розшивки розчин наноситься штукатурний сокіл, а з допомогою вертикальної розшивки розчин вдавлюється в вертикальний шов. При цьому майстер тримає штукатурний сокіл знизу, щоб уникнути розтікання розчину по поверхні цегли – через це на них залишаються плями. Слід зазначити, що на даному етапі знадобляться дві розшивки: одна для вертикального шва і інша, більш довга, для горизонтального.
• Після того як нанесений у шви розчин схоплюється до пластичного стану, приступаємо до створення форми шва.
• Перед тим як заводити розчин у шви кладки, робочий відрізок стіни необхідно змочити водою, щоб суха цегла не вбирала вологу з цементу й не ставала вологою.
• Залишки нанесеного розчину прибираються з кладки за допомогою звичайної ручної щітки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.