Повноцінне забезпечення електроенергією

Повноцінне забезпечення електроенергією
Повітряна магістраль дозволила постачати до Києва та області, Центрального і Північного регіонів додаткові 700 МВт. У наступному році потужність планують збільшити ще на 500 МВт. Це дозволить суттєво розвантажити ТЕС, на яких бракує вугілля для вироблення електроенергії.
Київ та область почали відчувати брак енергії після того, як Чорнобильську АЕС закрили після вибуху 1986 року. А мережі електромагістралей з інших АЕС були відсутні.
Окрім покращення якості енергопостачання, лінія дозволить змінити баланс електрогенерації та збільшити відсоток атомної генерації – дешевого джерела електрики, потужності якої були обмежені мережами. Це в свою чергу дозволить зменшувати об'єми теплової генерації, а відтак – зменшення спалювання дефіцитного вугілля. Будівництво лінії та додаткового трансформаторного поля на підстанції "Київська" велося протягом чотирьох років. Проект фінансувався державними НАЕК "Енергоатом" та НЕК "Укренерго", а також Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Загальна вартість проекту – 400 млн євро.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.