Дефіцит вугілля загрожує залишити Житомирську область взимку без електроенергії

Дефіцит вугілля загрожує залишити Житомирську область взимку без електроенергії
Через масштабні аварії в енергосистемі, Житомирська область може залишитися без електрики під час опалювального сезону.

Про це розповів енергетичний експерт, співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

"Є прорахунки у підготовці до опалювального сезону. У цьому році ситуація значно складніше, ніж торік. Адже ми маємо величезні борги, дефіцит газу і вугілля. Ці фактори дозволяють стверджувати, що Міністерство допрацьовує. Але з іншого боку, що нам дасть звільнення міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина? Треба міняти не керівництво, а підходи до енергетичної політики країни", - зазначив експерт.

Марунич переконаний, що якщо не перевезти в Україну ті вагони з вугіллям, які не можуть перетнути лінію розмежування на Сході, то в країні буде дефіцит від 7 до 11 мільйонів тонн вугілля і цю різницю країна не зможемо купити за кордоном.

"Можна змоделювати таку ситуацію: є ряд регіонів, де в опалювальний період будуть не просто віялові відключення, а повний блекаут (аварія в енергосистемі — ред.). До цих регіонів відносять Чернігівську, Житомирську, Хмельницьку та деякі інші області. Південь, центр і окремі області Поділля — підпадають під цю загрозу", - повідомив Дмитро Марунич.

За його словами, є велика ймовірність, що люди будуть сидіти при свічках не кілька годин. Аварії можуть чинити місяцями.

Нагадаємо, минулої зими у зв'язку з дефіцитом електричної потужності, що склався в об'єднаній енергетичній системі України, за розпорядженням ДП «НЕК «Укренерго» були введені графіки віялових відключень електроенергії.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.