Як правильно стелити ковролін?

Як правильно стелити ковролін?
Якщо порівнювати цей матеріал з лінолеум і плиткою, то можна виділити наступні переваги ковроліну: він утеплює підлогу, надає кімнаті затишку. Його виготовляють з синтетики, хоча можна придбати ковролін на основі вовни, звичайно, це більш дорогі екземпляри. Різниця між синтетичним і натуральним майже не відчутна, але ковролін з синтетикою деколи забарвлюють шкідливими хімічними складами.
Крім того, вам треба підготуватися до догляду за ним, будьте готові постійно його чистити. Інакше ковролін стане розсадником кліщів і мікробів. А також вам треба ознайомитися з правилами укладання ковроліну, якщо вирішили постелити це підлогове покриття самостійно.

Як стелити ковролін на різні покриття

Спочатку визначьтесь на що ляже килимове покриття. Наприклад, якщо у вас бетонні підлоги, то вони повинні бути рівними, без тріщин. Якщо ж на бетоні все-таки є тріщини, то заробіть їх цементом, якщо ж підлога зовсім крива, застосуйте самовирівнюючий склад.

Перш ніж стелити ковролін, скористайтеся спеціальною прошарком. Це стосується не тільки бетонної підлоги. Під ковролін в будь-якому випадку потрібна підкладка, яка складається з штучного джуту, повсті, поліуретану або гумової крихти. Ця підкладка потрібна для того, щоб:

забезпечити звукоізоляцію;
продовжити термін служби килима;
зберегти тепло;
надати додаткову м’якість;
приховати будь-які нерівності;
захистити основу підлоги від будь-яких подряпин.
Нерідко ковролін стелять на лінолеум. Попередньо поверхню лінолеуму треба очистити від жиру, а то під килимом буде розвиватися грибок, навіть можуть завестися різні комахи, наявність яких в будинку вас навряд чи порадує.

Як укладати ковролін

На плінтусах. Розгорніть покриття так, щоб воно на десять сантиметрів знаходило на стінки. Далі розрівняйте за допомогою ролика від середини до кутів, виріжте кути, зайве відріжте. Закріпіть краю плінтусом або порожками.
На скотчі. Тут вам треба вирівняти на підлозі покриття, потім на стиках і по всьому периметру закріпити двостороннім скотчем. Такий варіант підійде для короткострокових покриттів.
Приклеїти без з’єднання. Як тільки ви розгорнете ковролін, обріжете все зайве, нанесіть на ділянку підлоги клей за допомогою шпателя. Протягом невеликого проміжку часу вигнута частина килима спаде на підлогу, після цього її розгладьте роликом.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.