Як вливають на дитину комп'ютерні 3D-ігри

Як вливають  на дитину комп'ютерні 3D-ігри
Батьки діляться на тих, хто дозволяє дітям грати у відеоігри годинами і тих, хто вважає, що це руйнує їх інтелект.
Дослідники спростували шкоду даної комп'ютерної розваги для дітей і навіть заявили про користь, яку вона непомітно приносить гравцям. У новій роботі психологи з Університету Каліфорнії в Ірвайні показали, що гра в досить складному тривимірному оточенні позитивно позначається на пам'яті.
Для цього автори набрали групу студентів-добровольців, які раніше не цікавилися комп'ютерними іграми, і пропонували їм витрачати на це заняття по 30 хвилин щодня протягом двох тижнів. Студенти однієї групи грали в Super Mario 3D World, яка відрізняється складним віртуальним оточенням, другі ж – в порівняно просту і, за висловом учених, "пасивну" 2D-головоломку Angry Birds. Перед кожним сеансом гри і після нього піддослідні проходили тести на розпізнавання і запам'ятовування об'єктів.
В результаті було показано, що у тих, хто грав у більш складну гру, результативність проходження тестів підвищується в середньому на 12% (автори зазначають, що приблизно на таку ж величину пам'ять людини природним чином знижується за час від 45 до 70 років). При цьом ті, хто грали в Angry Birds ніякого помітного поліпшення результатів не продемонстрували.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.