В якому віці вчити дитину читати?

В якому віці вчити дитину читати?
Ось чому починати вчити дитину потрібно якомога раніше, саме в три роки дитя тягнеться до знань і сприймає все, що відбувається як веселу гру, що допомагає йому запам’ятовувати вивчене.
Сьогодні, справа вже не в умінні- вам потрібно навчити дитину любити читати книги! Тільки так вона зможе просуватися далі, ніж багато його однолітків, мами яких порахували, що одного уміння досить.
Часто доводиться чути розхожу,зараз, думка: «Читання вже не так важливо в наші дні, коли в кожному будинку з’явився комп’ютер». О, так, навчити дитину тикати мишкою в картинки на моніторі — набагато легше, ніж навчити його читати. Але задумайтеся, чи так вже кардинально цей процес відрізняється від перемикання телевізійних каналів? І давайте згадаємо той відомий афоризм: «Ті, хто читає книжки, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор!». Для збереження педагогічного тонусу -повторюйте собі, його, як можна частіше. Це допоможе вам подолати хвилини смутку, коли щось не буде виходити.
Що стосується самого процесу навчання маленької людини читання в манері гри — він досить добре розроблений і описаний в різних джерелах. Кубики, дощечки з буквами, тематичні картинки і т.п. — Все це допоможе вам і вашому малюкові зробити перші кроки по дорозі знань. Основна складність почнеться потім, коли дитина здолає перші слова і пропозиції. Тепер, вам потрібно буде докласти весь ваш розум, всі педагогічні навички, для того, щоб зацікавити його читанням.
Допоможе вам у цьому вибір літератури. Згадайте, які книги були цікаві вам, в цьому віці,проконсультуйтеся з чоловіком, з приятелем, запитайте поради у знайомих, у педіатрів, у вихователів дитячих садків, у всіх, кого зможете знайти поблизу!Але ви просто зобов’язані знайти такий підхід до дитини, щоб інтерес до читання у нього зростав від книги до книги! Тільки так ви зможете його налаштувати на вбирання подальших порцій знання — книг по програмуванню, складної художньої літератури і т.п.
Зі свого боку, хочу дати одну пораду, якщо ви не бажаєте, щоб усі ваші труди пішли нанівець — не залишайте дитину наодинці з телевізором чи комп’ютерними іграми. Доведено, що багатогодинне переглядання мультфільмів або гра в найпростіші»стрілялки» — вельми негативно впливають на здібності дитини до отримання нової інформації.
Втім, відразу обмовлюся, є спеціальні комп’ютерні ігри для малюків, де в ігровій формі йде процес навчання, і в тому числі читання — такі ігри можна тільки вітати. Але, звичайно ж, ви повинні сидіти поруч і допомагати розібратися у важких випадках.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.