Якими будуть податки у 2016?

Якими будуть податки у 2016?
Згідно із оприлюдненим на сайті Верховної Ради текстом законопроекту і пропозиціями можна назвати такі зміни до податкової системи, що набудуть чинності у 2016 році:
ставка податку на доходи фізичних осіб – 18% (замість нинішніх 15% і 20%), на дивіденди – 5%;
єдина ставка соціального внеску – 22% (замість 40%) при скасуванні 3,6% ЄСВ, що утримується із зарплати працівника;
спеціальний режим оподаткування для аграріїв виглядатиме так: для рослинництва – 15% від ПДВ залишити виробнику на спецрахунку, 85% ПДВ – до бюджету, для інших сільгоспвиробників – свинарства, птахівництва – 50% на 50%, для скотарства – 80% від ПДВ залишатиметься підприємствам, 20% – до бюджету;
податок на нерухоме майно збільшується з 2% до 3% від розміру мінімальної зарплатні, а також запроваджується додатковий податок у 25 тис. грн для квартир, площа яких перевищує 300 кв.м. та будинків у понад 500 кв.м.;
з авто вартістю понад 750 мінімальних зарплат і не старші 5 років стягуватиметься податок у 25 тис. грн;
акцизи на пиво підвищуються на 100%, алкоголь – на 50%, слабоалкогольні напої – на 300%, тютюн – на 40%, паливо – 13%.
Реформа, яка стосується Державної фіскальної служби, стала частиною нового податкового Закону: скорочення кількості працівників та підрозділів, зменшення кількості перевірок. Найголовніше – це зміна порядку відшкодування податку на додану вартість. Також це відміна ручного режиму, виключно прозорий і публічний підхід при відшкодуванні ПДВ всім суб’єктампідприємницької діяльності.
Кардинальні зміни у рентній політиці при видобутку природнього газу. Вдвічі скорочені ставки на опожаткування для підприємців, які видобувають природній газ і збільшують енергетичну незалежність країни.
Крім того, Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності», який скасовує додатковий імпортний збір 5-10%, що діяв у 2015 році.
Депутати проголосували за оптимізацію соціальних видатків, яка передбачає, що індексація доходів має відбуватися, якщо інфляція перевищує 3% (нині лише 1%). На думку уряду, це дозволить оптимізувати видатки бюджету 2016 року. Водночас Рада переспрямувала14 млрд грн із бюджету поточного року на покриття дефіциту Пенсійного фонду у наступному році.
Також Верховна Рада обмежила умови внесення змін до закону про бюджет.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.