Як правильно приклеювати шпалери на флізеліновій основі?

Як правильно приклеювати шпалери на флізеліновій основі?
Як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі правильно?
Підготовчі заходи: Від того, наскільки правильно буде виконана підготовка стіни, залежатиме, як якісно будуть приклеєні шпалери. І це стосується не тільки усунення дефектів стіни (шпаклівка вибоїн, видалення різних нерівностей).
Стіна не повинна мати перепадів по своєму кольору. Інакше всі ці відмінності в кольорі базової стіни потім можуть проявитися на поверхні шпалер. Така специфіка флізеліновій основи і певною мірою специфіка клею, який застосовується для наклейки шпалер на флізеліновій основі.
Порядок дій
Дуже важливо, правильно приклеїти першу смугу шпалер. Її кромка повинна йти строго вертикально. Щоб цього домогтися використовується схил і чертится лінія на стіні (максимально близько до кута), яка і буде потім кордоном розташування кромки першої смуги флізелінових шпалер.
Можна починати клеїти і від кута, але це тільки в тому випадку, якщо геометрія кімнати ідеальна. Якщо починати клеїти від кута в приміщенні, де є розбіжності в перпендикулярності кутів, тоді наступна смуга шпалер почне зміщуватися в бік підлоги і стелі. Та й сполучні шви будуть розташовуватися не вертикально.
Потім нарізаються смуги з шпалер потрібної довжини. Їх довжина повинна бути більше висоти приміщення на 5-10 сантиметрів. Такий допуск потрібен для того, щоб можна було нормально поєднати малюнок на шпалерах. Якщо не буде допуску, зістикувати складний малюнок буде нереально. Взагалі розмір допуску підбирається залежно від кроку повторюваності малюнка. Чим більше крок, тим більше допуск.
У шпалерах зі складним малюнком краще попередньо розкласти смуги шпалер, подивитися на сумісність малюнка, а потім кожну смугу маркувати олівцем: 1,2,3,4 … Маркування дуже допоможе при приклеюванні.
Абсолютно немає ніякого сенсу наносити клей відразу на всю стіну. Клей наноситься на окрему ділянку стіни з допуском в обидва боки залежно від ширини шпалерного полотна. Клей наноситься широким пензлем або валиком. Або наноситься пензлем, а потім розподіляється будівельним валиком.
Після приклеювання першої смуги шпалер потрібно за допомогою м’якого широкого шпателя, розгладити поверхню шпалер від центру до периферії. Можна замість шпателя використовувати чисту ганчір’я.
Далі приклеюється наступна смуга флізелінових шпалер. Наступне полотно приклеюється встик до вже наклеєного полотна. Важливо, щоб на стику не проявляє клей. Поки він не застиг, клей видаляють за допомогою трохи вологою чистою губки. Саме видаляють, а не розмазують уздовж стику. Інакше потім після полімеризації клейової суміші утворюються видимі ділянки застиглого клею. Поступово в міру приклеювання нових смуг, повністю закриваються всі поверхні стін в приміщенні.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.