Як клеїти шпалери

Як клеїти шпалери
В наш час дуже велика кількість різноманітного матеріалу для декорування стін, але найулюбленішим залишаються шпалери. Нові технології більше торкнулися клейких сумішей, але полотно теж не стоїть на місці та модифікується. Зараз промисловість змінила свої стандарти з п'ятдесяти см. до більш широкополосних варіантів, які мають довжину більше метра. Довжина рулону теж збільшилася и зараз може складати від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти метрів. Вибір забарвлень та текстур просто вражає и становить покупця перед нелегким вибором.

До вибору шпалер потрібно відноситися серйозно, адже саме вони створюють комфорт та «настрій » в приміщенні. Світлі та темні шпалери рекомендують для кімнат, вікна яких виходять на північ, тоді як південно-західний напрям вікон розташовує до застосування похмурих та «холодних» тонів.

Клеїти шпалери самостійно доволі просто, але варто пам'ятати декілька простих правил. Якщо все робити правильно декорація стін збережеться на довгий час и буде радувати Ваше око.

Основним етапом в підготовка стін до по клейкі шпалер. Перш за все потрібно видалити старе покриття і залишки попередніх шпалер або видалити фарбу, яка могла залишитися на стінах після пробілки стелі. В деяких випадках старі шпалери не хочуть покидати своє «насиджене» місце, і їм доводиться допомагати. Для цього використовується тепла вода, яка наноситься безпосередньо на шпалери які треба видалити.

Якщо і це не допомогло, доведеться вдатися до жорстокіших методів. Для цього використовується розігріта праска і мокра ганчірка, що прикладаються до найбільш неподатливих місць. Після очищення стін потрібно вирівняти пошкодження та тріщини шпаклівкою і після висихання – заґрунтувати.

Коли стіни готові необхідно порізати шпалери на відрізки потрібної довжини. Смужки будуть мати розмір від 10-15 см. та 50-60 см., залежно від розмірів малюнку. Клей наносити згідно інструкції. В більшості випадків клейка суміш наноситься на шпалери, але зустрічається і склади, які необхідно наносити на стіну. Слід пам'ятати, що від якості клею залежить якість проведення роботи.

Клей слід наносити спеціальною щіткою або валиком. Після цього трохи зачекати і можна прикладати полотно до стіни. Вирівнюють і остаточно приклеюють, починаючи зверху і від центру смуги. Рекомендують використовувати жорсткою щіткою чи валиком, тому що при використанні ганчірки є ризик розмазати малюнок. Вже на наклеєних шпалерах необхідно обрізувати нижню частину, залишивши п'ять міліметрів, які наклеюються на плінтус.

Після проклейки шпалер не варто провітрювати та створювати в приміщенні протяги. Це призведе до нерівномірного висихання клею, зморщування і відклеювання шпалер. Малярні роботи та прибирання приміщення можна робити тільки після повного висихання клею. Дізнатися коли суміш висохне досить просто, слід прочитати інструкцію.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.