Як покрити дах ондуліном

Як покрити дах ондуліном
Як покрити дах ондуліном своїми руками?
На крокви монтується поперечна обрешетка з бруса 50 ? 50, крок кріплення становить 0,6 метра. Решетування кріпиться довгими шурупами. Для того щоб зробити процес кріплення дещо простіше, намисто можна попередньо просвердлити. У цьому випадку можна використовувати замість шурупів довгі цвяхи.
Якщо передбачається утеплювач, між елементами обрешітки кріпитися плівка з паронепроникною плівки, а потім укладається м’який утеплювач. Зовні по обрешітці кріпиться ще один шар пароізоляції.
На кінцях схилів даху і в торці даху натягуються на цвяхах шнури, які будуть давати напрямок і рівень розташування країв даху. Виліт ондулина за площину даху повинен відповідати розташуванню майбутньої зливової системи. Лінія краю даху повинна проходити приблизно по центру зливової напівтруби.
В одному з кутів даху укладається перший лист ондуліна. Кромки листа повинні збігатися з натягнутими шнурами. Це дуже важливий момент, тому що навіть при невеликому відхиленні від напрямку в кінці даху можуть вийти серйозні перепади, які можуть вимагати підрізання листів ондуліна.
Як покрити дах ондуліном своїми рукамиКожен лист ондулина прибивається спеціальними цвяхами (по 20 цвяхів на кожен лист). Нижній ряд прибивається цвяхами в кожну хвилю. Лист кладеться внахлест. Поздовжній нахлест повинен становити, як мінімум, одну хвилю. Але краще робити нахлест в дві хвилі.
Після того як закріплений перший (нижній ряд), один з листів ондуліна, який призначений для наступного ряду, ріжеться навпіл уздовж хвилі. Ондулін цілком можна різати за допомогою болгарки, по суті, з будь-яким диском.
Наступним укладається перший (половинний) лист ондулина з нахлестом в 15-20 сантиметрів на нижній лист. Відразу утворюється зсув шва як при цегляній кладці. Перший лист другого ряду кріпиться цвяхами через хвилю, далі укладається наступний лист, з нахлестом в хвилю або дві на попередній. І кріпиться через хвилю.
Наступний ряд знову починається з цілого листа, наступний — з половинчастого листа. Таким чином, виходить зсув швів на всій площині даху.
Таким чином, добираємося до коника даху, якщо такий існує. Для того щоб не обрізати останні листи ондуліна перед коником, можна зробити нахлест більше або менше. Але робити нахлест менше 15 сантиметрів не рекомендується. Взагалі попередньо, перед тим як укладати ондулін, потрібно прорахувати оптимальний нахлест, щоб якомога менше різати листи.
У місцях, де є ендови, застосовуються додаткові елементи обрешітки, які йдуть у напрямку ендови.
Для того щоб забиті цвяхи, капелюшки яких досить добре видно з землі, виглядали красиво, при їх забиванні можна використовувати натягнуту нитку, яка дає напрямок.
Сама остання операція — монтаж коника. Коньковий елемент йде в комплекті з ондулином. Цвяхи забиваються вертикально і по останньому (верхньому) елементу обрешітки.
Як бачите, дах з ондуліна своїми руками цілком може бути зроблена. Треба лише мати певні знання, практичні навички, необхідний інструмент і матеріали.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.