На Житомирщині оновлено нормативну грошову оцінку землі

На Житомирщині оновлено нормативну грошову оцінку землі
Землевпорядники з початку року оновили нормативну грошову оцінку (НГО) землі у 15 населених пунктах Житомирської області. Загальна площа охопленої території становить 2,42 тис. гектара. На проведення НГО використали 144,3 тис. гривень. Фінансування робіт відбувається за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Загалом на Житомирщині налічується 1668 населених пунктів, сумарна площа яких становить 303,4 тис. гектарів. Первинна нормативна грошова оцінка земель проведена на території усіх поселень.
У землевпорядній службі Житомирщини відзначають, що оновлені дані оцінки використовуються для встановлення обґрунтованих платежів за землю: визначення земельного податку та розрахунку орендної плати. Як правило, оновлення НГО суттєво збільшує надходження до місцевих бюджетів.
За результатами проведення оцінки земель населеного пункту складається технічна документація, яка затверджується місцевою радою. Дані про НГО окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації.
Житомирські землевпорядники в першому півріччі 2016 року запланували оновити нормативну грошову оцінку земель ще у 56 населених пунктах області. Фінансування робіт необхідне на рівні 421,31 тис. гривень.

Згідно з Законом України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільсько- і лісогосподарського виробництв, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.