Жалюзі, які генерують електрику

Жалюзі, які генерують електрику
Український підприємець Євген Ерік продемонстрував в ході конференції iForum в Києві свій винахід в області сонячної енергетики – розумні жалюзі, які генерують електрику. Стартап називається SolarGaps. Він здатний забезпечити енергією двокімнатну квартиру.
За його словами, розробкою вже зацікавилися три інвестиційні компанії.
Устаткування жалюзі звичайного вікна в квартирі, за його оцінками, буде обходитися в $300. Для бізнес-центрів – $150 кв метр. Система розрахована на роботу протягом 10-ти років.
Контролер, що йде в комплекті з жалюзі, може забезпечити трансформацію отриманої енергії під стандартну напругу – W 220. Жалюзі просто можна включити в домашню розетку. І вони будуть забезпечувати квартирну мережу електрикою.
За його словами, холодильник в середньому споживає 150 Ватт. А одне вікно буде давати мінімум 300 Ватт. Двокімнатна квартира з трьома вікнами, що виходять на південну сторону, здатні дати 600 ватт електрики на годину. Це близько 4-5 Квт на добу. Тобто 150 Квт в місяць. Середнє споживання двокімнатної квартири в місяць. Ви зможете себе самі забезпечувати і нічого не платити, встановивши додаткові акумулятори для збереження накопиченої енергії.
Крім того, енергія може «закачуватимуться» в накопичувач і використовуватися при відключеннях світла. Можна також продавати зайву енергію в мережу за зеленим тарифом.
Розробка самої технології обійшлася більше ніж в $20000. Проект орієнтований на європейський і український ринок.
Влітку запланований вихід на Kickstarter. Якщо краудфандінговая кампанія виявиться успішною, основне виробництво стартап планує налагодити в Китаї. Ерік планує зібрати мінімум $100000. А взагалі проекти сонячної енергетики на Kickstarter піднімають до $ 2 млн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.