Як фарбувати яйця?

Як фарбувати яйця?
За церковною традицією, фарбувати яйця потрібно напередодні Великодня, в Чистий четвер, у день, коли заведено прибирати в домі, купатися й стригтися. А ще саме писанка або крашанки – це оберіг і найкращий великодній подарунок друзям і близьким. Саме тому питанню як фарбувати яйця варто приділити максимум уваги.

Як фарбувати яйця: корисні поради
20 найцікавіших способів:

-Щоб фарба лягала рівніше, перед тим як варити яйця протри їх спиртом.
-Щоб яйця під час варіння не лопнули, додай у воду кілька столових ложок солі.
-А щоб яйця легко чистилися, після того як зваряться, занур їх на дві хвилини в холодну воду.
-Якщо вдома є діти, уникай хімічних барвників, вибирай тільки натуральні – буряковий сік, лушпиння цибулі тощо. Адже барвники можуть проникнути всередину яйця й потрапити в організм дитини.
-Якщо хочеш, щоб після фарбування великодні яйця блищали, натри їх олією.
-Фарбувати яйця за допомогою цибулиння – це найвідоміший і найпростіший спосіб. Готуємо “фарбу” так: провари з півгодини досить велику кількість лушпиння, відстав і дай відвару настоятися. Потім поклади туди сирі яйця й відвари до готовності. Хочеш колір темніший, значить, лушпиння більше, світліший – бери лушпиння менше.
-Якщо проварити сирі яйця зі шпинатом або кропивою, вони вийдуть зеленого кольору, в залежності від концентрації трави. Хоча, кажуть, усе залежить від випадку, може вийти і не дуже гарний колір.
-Жовті яйця вийдуть, якщо проварити їх у куркумі. Фіолетові яйця вийдуть, якщо фарбувати їх у фіалках. Треба взяти квіти фіалки, залити їх гарячою водою, дати розчину настоятися й замочити в ньому яйця на ніч. Якщо додати у воду трохи лимонного соку, вийде лавандовий колір.
-Якщо варити зі шкаралупою волоського горіха, яйця вийдуть світло-бежеві або коричневі.
-Рожевий колір можна отримати за допомогою журавлинного соку. Робимо так: видавлюємо сік, відварюємо в ньому яйця, залишаємо на ніч.
-Сині яйця або сині розводи на них можна отримати, якщо натерти вже відварені яйця листям червоної капусти.
-Провари яйця в молотій каві, і отримаєш крашанки бежевого або коричневого кольору.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.