Хрусткі чіпси з лаваша

Хрусткі чіпси з лаваша
Чіпси можна робити не тільки з картоплі. Тонкими та дуже хрусткими вони виходять з лаваша. Готувати їх легко. Можна до такої закуски готувати різні приправи та соуси.
Інгредієнти:

-2 листи лаваша

-50 г твердого сир

-1 пучок кропу

-2 зубчики часнику

-1/2 ч. л. солі

-дрібка меленого чорного перцю

-30 мл олії

Приготування:

Покласти в морозилку твердий сир. Увімкнути духовку на 200 градусів.

Для соусу помити під проточною водою і порізати дрібно невеликий пучок кропу.

Почистити і порізати дрібними шматками часник. До нього додати кріп, сіль та мелений чорний перець.

Налити олію і добре перемішати весь соус.
Вийняти сир з морозилки і потерти на дрібній тертці. Залишити на 5 хвилин.

Листи лаваша покласти на столі один на одного і одночасно порізати шматочками будь-якої форми. Не дуже дрібно, щоб вони не підгоріли в процесі випікання.

Виходить кілька прямокутників, а решта трикутники.
Помастити олією деко і на нього покласти лаваш зі спеціями.
Поставити у духовку пектися на 10 хвилин. Готові чіпси викласти на велику плоску тарілку.
Разом з ними у маленькій мисці подавати соус, що залишився після маринування лаваша або зробити соус “Сальса” з помідорів та спецій.
На сковороді з товстим дном розігрівати 3 ст. л. олії. Обсмажити порізаний зубчик часнику та пів стручка перцю чилі.
Покласти на хвилину у гарячу воду одну велику помідорину. Вийняти її і швидко зняти шкірку.
Ручним блендером зробити з неї пюре і додати до спецій. Ще раз збити і додати по дрібці солі та чорного перцю.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.