Будівництво заміського будинку

Будівництво заміського будинку
Даємо деякі корисні поради з будівництва заміського будинку.

Ті, хто планує мати заміське житло, часто ставлять запитання, скільки часу потрібно на будівництво будинку? Це, звичайно, залежить від розміру споруди. Збірно-щитовий садовий будиночок, битовку, душову кабіну вмілі будівельники можуть звести за один день. Дача будується від п'яти днів до двох тижнів. Великі заміські будинки — до чотирьох місяців. Сюди входять пристрій фундаменту, монтаж інженерних комунікацій і установка електрики. Якщо роблять монолітний фундамент, то влітку він повинен вистоятися не менше 4-15 днів, а взимку і того більше. На електрику і «інженерку» може знадобитися близько місяця.

Ось перша порада з будівництва заміського будинку. Вибираючи підрядчика, поцікавтеся терміном гарантії. Для виявлення можливих прихованих дефектів конструкції потрібно не менше одного року.

У затіяли будівництво багато питань виникає щодо фундаменту майбутнього заміського будинку. Його слід вибирати з урахуванням типу грунту на ділянці і перепаду висот. Приміром, якщо ухил більше метра, то для будинку 9 х 9 м краще підійде збірний фундамент з блоків ФБС. Якщо ділянку рівний, а будинок не такий вже великий, то цілком можливо будувати його і зовсім на опорних стовпах. Порада тим, хто хоче заощадити на фундаменті — будуйте дерев'яний заміський будинок. Оскільки він порівняно легкий, для нього буде достатньо мелкозаглубленного фундаменту. Тим більше що такий будинок набагато дешевше цегельного, стоїться швидше і взимку на його опалення потрібно значно менше часу.

Тут відразу виникає питання, з чого краще будувати дерев'яний будинок. Наша відповідь однозначна — використовуйте клеєний брус. Це матеріал, який позбавлений всіх недоліків натуральної деревини — з часом не тріскається, не деформується, не уражається червицями. Сучасна технологія дозволяє зводити дерев'яні будинки їх клеєного бруса, які будуть стояти більше століття. Якщо провести опалення, то дерев'яним будинком можна користуватися цілий рік.

Часто запитують, чим можна покрити дах заміського будинку, причому недорого. Яку вибрати покрівлю — залежить, насамперед, від конструкції будинку і переваг його господаря. Існує кілька популярних видів покриттів. Сталевий оцинкований профільований лист — найекономічніший. За ним слідує металочерепиця. Обидва покриття зарекомендували себе прекрасно. Правда, мають один недолік — «шумлять» під час дощу. Тому, якщо ваш сон чуйний, вибирайте бітумну черепицю. Однак дах з таким покриттям встане дорожче, оскільки під неї потрібно влаштувати суцільну обрешітку.

Багато питань за цінами будівництва заміських будинків. Наприклад, чи можна побудувати двоповерхову дачу в межах п'ятисот тисяч рублів? Відповідаємо, можна цілком. Якщо перший поверх будинку зроблений з струганого або клеєного бруса, а другий, мансардний, зведений за каркасною технологією, то його ціна буде в межах 300 тис. рублів. За 500 тисяч можна укластися на будівництво мансардного заміського будинку розміром 6 х 8 м.

Головна порада з будівництва заміських будинків — довірте цю справу професіоналам, що мають великий досвід роботи. Адже навіть якщо стіни вашого будинку будуть зведені і прикриті дахом, неправильно укладений утеплювач або помилки у пристрої покрівлі можуть привести до плачевного результату. У такому заміському будинку не можна жити буде не затишно, а гроші на його будівництво будуть витрачені даремно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.