Плюси будівництва з дерева

Плюси будівництва з дерева
Будувати з дерева почали набагато раніше, ніж із цегли, піноблоку, шлакоблоку. Якщо зазирнути в історію, то на Русі всі будинки були дерев'яними, а деякі будови збереглися і до нашого часу. У сучасному світі вони вважаються культурними цінностями і постійно піддаються реставраціям. У Росії серед пам'яток дуже часто можна зустріти дерев'яні церкви, які досить непогано збереглися, хоча і були побудовані як мінімум в минулому столітті. Та й сучасний житель, який живе в дерев'яному будинку, ні за яких умов не погодиться переїхати в багатоповерховий, модульний будинок.

З якої ж причини чоловік знову повернувся до споруди дерев'яних будівель, коли сучасні технології пропонують широкий вибір будівельних матеріалів?
Будівництво дерев'яних будинків - це самий економний варіант будівлі власного житла, якщо, звичайно, проводити аналогію з будовами з цегли, каменю та іншого, більш сучасного будівельного матеріалу. І справа зовсім не в тому, що саме дерево обійдеться дешево, а в тому, що, ще не почавши будівництво, можна почати економити на фундаменті. Будівництво дерев'яної будови не потребує обов'язкової заливки фундаменту, так як дерев'яна будівля відносно легке. Ну а для забудовника це можливість економити кошти ще на початку будівництва.

Будови, зведені з дерева, екологічно чисті, і не виділяють токсичні речовини при нагріванні, чого не можна сказати про панелі, з яких при Радянському Союзі звели не одну тисячу будинків.

Якщо ви вирішили побудувати будинок зі струганого або оциліндрованного бруса, то у вас з'являється ще одна можливість заощадити кошти тільки тепер на внутрішній і зовнішній обробці. Такі будинки в ній не потребують.
Також дерев'яні будови допоможуть вам економити кошти на обігрів. У них не буває протягів, так як при будівництві, всі, навіть найменші щілини, піддаються обробці. Дерев'яні стіни добре утримують тепло, а значить, в зимовий час в будинку буде досить тепло, а в літню, досить прохолодно. Та й будувати такі будинки можна цілий рік.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.