Складаємо план розташування клумби

Складаємо план розташування клумби
Цей процес досить простий, однак для отримання якісної клумби, радує око, необхідно добряче попрацювати. Насамперед це стосується складання плану розташування клумби і визначення типу рослин для квітника. Про особливості споруди клумби своїми руками розглянемо далі.

Перед початком спорудження клумби визначитеся з його формою. Існує кілька варіантів облаштування квітника, які мають певні переваги і недоліки. Вибираючи той чи інший квітник, слід насамперед виходити їх індивідуальних особливостей ділянки.


Перший варіант - правильні клумби, це квітники круглої, прямокутної, квадратної або овальної форм. Така клумба відрізняється естетичним порядком, як правило, рослини на ній висаджені і впорядковані за кольорами. Головне якість облаштування такої клумби - дотримання суворої симетрії і створення фігур з квітів. Однак, для догляду за такими клумбами і для отримання естетичних композицій необхідно добре попрацювати.

Створення природного пейзажного антипода - більш простий варіант. Така клумба відрізняється буйством фарб і рослин, розташованих в хаотичному порядку. Таким чином вдається створити природне цвітіння рослин. На такий клумбі висаджуються рослини, що цвітуть у різні періоди часу і багаторічники.

Якщо на вашій ділянці не вистачає місця для спорудження повноцінної клумби, то виготовте вертикальний квітник, Для того, щоб спорудити таку клумбу необхідно наявність вертикальної опори, на якій розташовуються квіти.

Ще один варіант споруди мініатюрної клумби - моноцветники. Ці клумби підходять для висадки однієї рослини і найчастіше розташовуються в декількох місцях на ділянці. Так, наприклад, якщо у вас на ділянці є газон, то встановивши на ньому кілька моноклумб, вдасться з одного боку, заощадити простір, а з іншого - прикрасити екстер'єр. Найчастіше в таких квітниках садять однакові за типом рослини, наприклад айстри, півонії, жоржини.

Особливою естетичною привабливістю відрізняються квітники у формі арабеска. Для їх створення необхідно докласти максимум зусиль, так як ці квітники мають певну форму і дозволяють створити цілі картини з рослин.

Такі квіткові композиції відрізняються об'ємністю, масивністю і витонченим зовнішнім виглядом. Найчастіше для їх створення наймають фахівців, хоча більш прості композиції цілком реально спорудити самостійно.

Клумби килимового типу досить популярні серед любителів рослин карликового типу. Низькорослі рослини розташовуються в такому квітнику таким чином, щоб створити цілу композицію або картину. Дотримання технології і послідовності висадки рослин дозволяє отримати чудові клумби.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.