Бур для земляних робіт своїми руками

Бур для земляних робіт своїми руками
Існує два основних варіанти даного інструменту:

бур електричного типу, працює за допомогою електричного двигуна, на якому є рукоятка, а також механізм розєм шнек, існує величезна кількість таких установок по діаметру, вони дозволяють облаштовувати різні по діаметру ями;
бур для ручної роботи більш популярний через дешевої вартості, крім того, такий інструмент цілком реально спорудити своїми руками, ручний бур незалежний від електрики.

За допомогою бура проводять різного роду земляні роботи: облаштування ям під посадку рослин, спорудження каналізаційної системи, горизонтальне буріння, установка огорожі і воріт і т. д.

Основна частина ручного бура - металевий стовп, на нижній частині якого розташовується гвинтоподібний елемент, а у верхній рукоятка - або ручка. За допомогою такого приладу вдалося спорудити невеликі по глибині ями, наприклад, для установки опор при спорудженні огорожі. Застосування одного бура прискорює процес риття в кілька разів порівняно з лопатами.

Відмітна особливість бура - легкість і простота його застосування. Досить встановити бур на місце буріння і обертати ручку в певному напрямку. Існує три основних варіанти садових буров:

-шнекового розбірного типу;
-не розбірний шнековий варіант;
-кільцевий бур.

Для самостійного споруди бура буде потрібно наявність:

-електричної дрилі з різними по діаметру свердлами;
-зварювального апарату;
-абразивного круга для точки деталей.

Перед початком роботи зверніть увагу на основні складові бура, а також на матеріали з яких вони виготовлені. Щоб спорудити найпростіший конфігурації бур буде потрібно наявність двох метрів арматури і сталевого листа.

Спочатку споруджуються леза, для цього використовується листова сталь. Для фіксації леза на стійці, необхідно виконати у ньому отвір. В якості стійки використовується арматура, в якій свердляться отвори для фіксації гайок і лез.

Використовуючи болгарку розріжте заготовки з металевого листа в радіальному напрямку. Нижня частина леза заточується під кутом в п'ятдесят градусів. Від кінцевої частини втулки відступивши один сантиметр, а з допомогою наждачного верстата зробіть заточення леза, при цьому, арматура повинна мати форму піки. Таким чином, бур буде працювати як на м'яких, так і на твердих породах грунту. На нижньому кінці стійки повинні бути обладнані гвинтової канавки в формі.

На завершальному етапі спорудження бура ручка фіксується за допомогою зварювального апарату або болтів. Другий спосіб фіксації більше надійний. Для захисту інструменту від вологи і корозії, рекомендується покрити його спеціальним антикорозійним складом.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.