Чи впливає подорожчання комуналки на ринок оренди?

Чи впливає подорожчання комуналки на ринок оренди?
Більшість власників житла розділяють плату за оренду квартири і за комуналку. Кілька років тому комуналка входила в оренду платню. Зараз через постійне підвищення тарифів господарі одразу розділяють ці платежі.
Окрім комуналки, дорожчає й орендна плата.
За останні півроку багато господарів підняли платню на 500-1000 гривень. Квартири, які коштувала раніше 4 тисячі гривень на місяць, здорожчали до 4,5 тисяч. Багато двокімнатних, які на початку року обходилися в 6 тисяч гривень, тепер коштують 7-7,5 тисяч.
Найбільшою популярністю користуються однокімнатні квартири. Щоб зекономити на оренді, в однокімнатну заселяються по кілька орендарів.
Останнім часом однокімнатні квартири шукають по троє студентів, родини з дітьми. Заселяються навіть по дві сім'ї. Власники помешкань піднімають ціну, дорожчає комуналка, і попередні орендарі шукають способи здешевити оренду. Господарі неохоче погоджуються на більшу кількість орендарів.
Важче здати трикімнатні квартири. За умови тієї ж ціни за оренду двокімнатного і трикімнатного помешкання квартиранти вибирають перший варіант, щоб зекономити на комуналці.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.