Організація системи димоходу

Організація системи димоходу
Неправильне влаштування димаря може призвести до задимлення, зворотній тязі і навіть до пожежі. У даній статті ми з'ясуємо ключові моменти і відповімо на головне питання: як зробити димар своїми руками.

Теплоізольований димохід ("сендвіч") - найбільш оптимальний варіант димоходу, перешкоджає утворенню конденсату на трубах, істотно знижує швидкість відкладення сажі і має дуже довгий термін служби, в ході якого димар не буде вимагати за собою особливого догляду.

Висота димаря над дахом

-при монтажі на плоскій покрівлі, труба повинна виступати на висоту не менше 500 мм;
-при розташуванні труби на відстані менше 1.5 метра від коника, висота труби по відношенню до конька повинна бути не менше 500 мм;
-при розташуванні труби на відстані від 1,5 до 3 метрів від коника, труба повинна бути не нижче висоти гребеня покрівлі;
-при розташуванні труби на відстані 3 і більше метрів від коника, висота труби повинна бути не нижче лінії, проведеної від гребеня вниз під кутом до горизонту в 10º.
Також слід зауважити, що димоходи в будівлях з покрівлею з горючих матеріалів слід розташовувати вище коника даху на 1 - 1.5 метра.



Порядок монтажу димоходу в будинку своїми руками
Розглянемо монтаж димоходу своїми руками на прикладі двоконтурної системи димоходів.

Монтаж димоходу в цьому випадку буде проводитися знизу вгору, від опалювальних об'єктів до димоходу. При цьому монтажі, внутрішня труба входить усередину попередньої, і таким чином перешкоджає попаданню вологи на утеплювач. При монтажі використовують герметик з робочою температурою 1000 градусів і вище.

Всі стики в системі повинні бути зчеплені хомутами. Через кожні 2 метри потрібно встановлювати кронштейни для кріплення труби. Горизонтальні ділянки димоходу не повинні перевищувати довжину в 1 метр. Також ділянки димоходу не повинні стикатися з ділянками інших комунікацій (газ, електрична проводка, трубопровід тощо).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.