Як і чим утеплюються вікна?

Як і чим утеплюються вікна?
Незважаючи на велику кількість переваг, дані конструкції мають ряд недоліків. Один з істотних полягає в тому, що з часом пластикові вікна можуть втрачати абсолютну герметизацію.

У такій ситуації необхідно вживати заходів з утеплення вікон. Отже, поговоримо сьогодні про те, як утеплити пластикові вікна своїми руками.

Перш ніж вибрати спосіб утеплення, необхідно з’ясувати причину розгерметизації. Саме від неї залежатимуть подальші кроки, що робляться. Причина може ховатися в зміні технічних характеристик ПВХ-профілю, ущільнювача, склопакетів або укосів.

УКОСИ

У ході експлуатації будівлі відбувається поступова усадка і між укосом та рамою може з’явитися візуально непомітна щілина. При вітряній чи холодній погоді у цьому місці відчувається легкий вітерець. У такій ситуації необхідно зайнятися ремонтом укосу. Залежно від пошкодження його утеплюють, використовуючи гіпсокартон, базальтове волокно, силікон або інший відповідний матеріал.

КРІПИЛЬНІ ДЕТАЛІ

Щоб виключити причину, яка криється у кріпильних деталях конструкції, необхідно щоосені проводити детальний огляд фурнітури пластикових рам. Цілком можливо, що за період експлуатації деякі деталі втратили свою міцність або «розбовталися». Їх необхідно, або сильніше підтягнути, або замінити на нові. Особливу увагу варто приділити притискним елементам. Щоб виправити перекіс стулок, ці деталі за допомогою викрутки або ключа притискають сильніше. Дану роботу виконують при відкритому вікні.

Такий огляд цілком можна зробити самостійно, але якщо впевненості у своїх силах немає, то рекомендується викликати майстра. Його робота буде коштувати грошей, але зате буде гарантія, що пластикова конструкція до зими готова.

УЩІЛЬНЮВАЧ

З часом вихідний ущільнювач, наявний на пластикових вікнах, може втратити свої теплоізоляційні якості. У такому разі рекомендується замінити на новий. При виборі краще віддати перевагу синтетичному каучуковому аналогу. Він характеризується досить тривалим терміном служби і протягом 10-15 років можна буде не турбуватися про заміну ущільнювача.

Зношений ущільнювач знімають, пази ретельно вичищають, миють і просушують. І тільки після цього займаються укладанням нового матеріалу. Для його фіксації використовують спеціальний клей. Цільну стрічку ущільнювача укладають без розтягувань і натискань. У висновку для більшої міцності в кутах додають порцію клею.

МОНТАЖНА ПІНА

Іноді причиною протягів є погіршення якостей монтажної піни, яка заповнює шви. Щоб усунути дефект, стару піну як можна ретельніше видаляють і заповнюють щілину новою. Зверху монтажну піну покривають шаром вологостійкого герметика і закривають відповідним фасадним матеріалом.

ТЕПЛОЗБЕРІГАЮЧІ ПЛІВКИ

Якщо вище перелічені технічні проблеми у пластикових вікон відсутні, то можна використовувати додатковий спосіб для утеплення. Він стосується безпосередньо скла вікна. На них можна наклеїти спеціальну плівку з металевим напиленням. Перед тим, як займатися приклеюванням, скло ретельно миють і протирають знежирюючим засобом. У продажу є плівки двох видів: самоклеючі і ті, які фіксуються на двосторонній скотч. Тому спосіб наклеювання залежить від типу плівки.

Тепер відомо про те, як утеплити пластикові вікна власними руками, і при належному догляді цілком можливо, крім продовження терміну експлуатації, зробити їх повноцінними тепло-ізоляторами!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.