Утеплюємо будинок перед морозами

Утеплюємо будинок перед морозами
Зовсім скоро, разом з зимою, прийдуть холоди і сильні морози. У вашому будинку знову буде холодно, а причина тому, аж ніяк, не опалення, оскільки батареї розжарені до межі. Слід розібратися, в чому саме причина втрати тепла. Як стверджують фахівці, 40% тепла виходить через вікна і ще 10% через погано утеплені двері. До цього ще додається втрата тепла в тому випадку, якщо ви живете на самому нижньому поверсі або на самому верхньому, також, якщо ваша квартира розташована в кутовій частині будинку. Рішення проблеми тільки одне - потрібно правильно утеплити свою квартиру.

Почати варто з вікон, оскільки саме вони найбільше «винні» у появі холоду в домі. Не складе особливих труднощів знайти ділянки проникнення повітря - потрібно лише провести уздовж рам палаючою свічкою. Там, де прозирає, буде коливання полум'я. Саме ці ділянки необхідно герметизувати з внутрішньої і зовнішньої сторони вікна.

Вікна утеплюються двома нескладними способами:

1. За допомогою віконної стрічки: треба нарізати тонкими смужками поролон і вставити їх між рамами, потім змастити мильним розчином внутрішню поверхню віконної стрічки, її приклеїти поверх поролону і надійно притиснути сухою серветкою.

2. Утеплення прокладкою: це найбільш ефективний варіант. У такому випадку необхідно визначити тип прокладки, який найбільше підходить для вікна - гумовий, поролоновий або виготовлений спеціально з поліуретану. Слід вибирати самоклеючі утеплювачі, оскільки вони більш стійкі до холодів, ніж утеплювачі, що фіксуються за допомогою клею, і дають можливість при необхідності відкривати вікно взимку.

Якщо в квартирі передбачений балкон, то його потрібно утеплити, рівно як і двері, що ведуть на балкон, в іншому випадку в кімнаті буде холодно взимку. Балкон утеплити можна за допомогою спеціальної монтажної піни. Але слід пам'ятати, що вона може псуватися під впливом прямих сонячних променів, тому краще вибрати пінопласт або пеноплекс. Власне, пеноплекс - це довговічний, універсальний, теплоізоляційний матеріал, який дуже зручно і просто використовувати для утеплення балкона або лоджії.

Найкращий спосіб уникнути виходу тепла через вхідні двері - встановити додаткові двері, завдяки чому створюється термоізоляційний тамбур. Тільки даний спосіб вимагає істотних фінансових витрат, тому можна просто ізолювати невеликі щілини між стіною і вхідними дверима, звичайно, якщо такі є. Використати для цього можна монтажну піну. У ролі ущільнювача (це потрібно для надійного примикання передбаченого матеріалу до дверних косяків) використовується синтетичний щільний матеріал, оскільки звичайний поролон не витримує навантаження.

Дані прості способи по утепленню дверей, вікон та балкону надовго дозволять зберегти тепло у вашій квартирі восени і холодною зимою, заощадять істотні грошові суми на додаткові обігрівачі та електрику.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.