Перспективи розвитку українського ринку нерухомості

Перспективи розвитку українського ринку нерухомості
Ринок нерухомості прогноз на 2017 рік вже радує своєю позитивною динамікою і зростанням у порівнянні з минулим роком. На думку багатьох експертів і фахівців, саме цей рік стане часом, коли підвищитися коефіцієнт попиту на нерухомість. Але, перш ніж приступити до вивчення особливостей сьогоднішньої ситуації на ринку, слід чітко знати, що це таке, з яких факторів і показників він складається.

Що таке ринок нерухомості, його основні чинники і складові?

Ринок нерухомості являє собою сукупність відносин, що встановлюються навколо операцій з об’єктами нерухомості. Іншими словами, це досить унікальна система економічних відносин, що виникає в процесі угоди та операціями з нерухомістю. Як правило, ринок відіграє досить важливу роль і завдання в сучасному світі.

Перспективи розвитку українського ринку нерухомості

1.Встановлює рівновагу цін, де попит повністю відповідає обсягу пропозиції.
2.Регулює всі ціни. Іншими словами, створюється ефективна структура і система, яка задовольняє всі потреби та інтереси суспільства.
3.Комерційна роль, яка сприяє руху та постійного обороту капіталу і прибутку.
4.Стимулююча роль. Створення конкурентності, в результаті чого виходять якісна продукція, яка відповідає всім вимогам часу і епохи.
5.Соціальна роль. Постійний контроль за підвищенням росту і потреби населення в нових, комфортабельних житлових умовах.
Згідно із запевненнями глави Ощадбанку Германа Грефа 2017 року стане саме тією відправною та стартовою точкою, з якої і почнеться рух вгору.

Адже на сьогоднішній день, в значній мірі знизився попит на іпотеку, який згідно зі статистикою зменшився на 40%. З чим це пов’язано? Так, насамперед, з двома основними й провідними факторами економічної політики. Це падінням доходів населення, які урізані до мінімуму в зв’язку з нестабільним економічно положенням, що веде за собою зростання безробіття, а також з високими процентними ставками, що часом просто-напросто не по кишені кожному, хто бажає придбати житло на первинному ринку.

Прогноз ринку житлової і комерційної нерухомості.

В даний час ціна на нерухомість перебувати на досить сприятливому середньому рівні, але вона ще не зовсім гранично низька, як хотіли б бачити більшість жителів. Саме з цієї причини, велика частина населення країни перебуває в режимі очікування, тобто чекають остаточного спаду ціни, що дозволить за помірну ціну придбати бажане житло на первинному і вторинному ринку. Найголовніше в цій ситуації-це не упустити моменту, так як вже зараз спостерігається і прогнозується картина різкого зниження обсягів будівництва порівняно з минулими роками, що в свою чергу буде компенсовано дефіцитом нерухомості на ринку.

Варто зазначити, що сьогодні точного прогнозу щодо зростання або падіння цін на нерухомість поки немає. Адже навряд чи хтось почне давати точні прогнози в професійному світовому співтоваристві. Коли ситуація дуже не стабільна і мінлива, а, отже, і прогнози будуть не істинні й не точні. Все що необхідно, це просто-напросто уважно стежити за всією ситуацією, в загальному, і під час зреагувати. Але все ж, все з упевненістю вірять і вважають, що ціни навряд чи будуть перебувати на колишньому стабільному рівні, а ось яка буде спостерігатися динаміка, це вже інше питання, на який існує багато різних думок і точок зору.
Але, все ж, усі експерти і фахівці зводяться і приходять до одного і того ж висновку, що 2017 рік стане переломним для ринку нерухомості. Як заявляє провідний експерт з нерухомості Віктор Несін, різкого і занадто серйозного падіння цін не варто очікувати і при цьому сподіватися на щось більше. Це стосується як первинного, так і вторинного ринку. Адже очевидно, що забудовники навряд чи будуть будувати житло в збиток самому собі, а квадратний метр не буде коштувати нижче тієї ж самої собівартості. Саме тому люди повинні бути гранично уважними і акуратними, щоб не попастися на гачок шахраїв, що пропонують занадто дешеве житло, чого в практиці бути не може.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.