Підстав для обвалу цін на житло немає

Підстав для обвалу цін на житло немає
На сьогодні немає внутрішніх передумов для зниження ціни на житло на вторинному ринку. Таку думку висловив керівник комітету з інформаційних технологій, сервісів, аналітики та МЛС Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

«На сьогодні ситуація стабільна. Укладаються угоди в невеликих кількостях. Ціни коливаються на 1-2%, але глобально стоять на місці. Сказати, що з'явилися якісь тенденції, які відрізняються від тих, що були на початку року або в кінці 2012 року - я б не ризикнув. Все знаходиться на тому ж рівні », - зазначив експерт.

Бразас пояснив, що заяви фахівців з обвалу вторинного ринку житла з'явилися в результаті того, що є несприятливі прогнози щодо розвитку економічної ситуації. «Зрозуміло, коли падає вся економіка, то ринок нерухомості не може не реагувати на це. Якщо ми будемо в такому нестійкому стані перебувати, як зараз, незважаючи на спад виробництва тощо, то я думаю, що і на ринку все буде досить стабільним », - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що коли відбудуться якісь катаклізми, які глобально вплинуть на спад виробництва, девальвація валюти, тоді на ринку нерухомості, за його словами, впадуть ціни.

«Зараз внутрішніх передумов для якихось різких рухів в ту чи іншу сторону немає. Все досить стабільно. Нечисленні платоспроможні покупці, які є на ринку, знаходять свої об'єкти. Кому треба продати - продають. За наявності якихось зовнішніх чинників, ринок може на це відреагувати і, швидше за все, зниженням цін », - резюмував Бразас.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.