Качка в духовці до різдвяних свят

Качка в духовці до різдвяних свят
У ці урочисті й світлі зимові свята на столі обов'язково має бути традиційна страва - запечена в духовці птиця. Ми пропонуємо твоїй увазі на вибір рецепти апетитної сочної качки в духовці на Різдво: домашня качечка з картоплею та грибами, а також пікантна птиця з фруктами і цитрусовими.

Рецепти качки на Різдво: качка, запечена з грибами і картоплею

Інгредієнти:

-2 кг качки,
-700 г картоплі,
-500 г печериць,
-1 цибулина,
-2 ст. ложки олії,
-2 ст. ложки топленого масла,
-2 ст. ложки меду,
-мелений коріандр за смаком,
-чорний мелений перець за смаком,
-сіль за смаком.

Качка в духовці - покроковий рецепт:

-Печериці помий, поріж і обсмаж на вершковому маслі, поки не зникне рідина.
-Цибулю дрібно поріж, додай до грибів і смаж до готовності грибів.
-Картоплю поріж середніми скибочками і потушкуй у невеликій кількості підсоленої води.
-Качку гарненько очисти, видали залишки пір'я і нутрощів, ретельно промий і обсуши паперовою серветкою. Змасти тушку топленим маслом, зсередини і зовні натри сіллю і спеціями.
-Нафаршируй качку грибами та частиною картоплі, скільки в неї поміститься. Черевце сколи шпажками або заший.
-Ззовні ще змасти качку медом. Виклади качку в змащене олією деко, а навколо тушки уклади решту картоплі.
-Запікай качку у розігрітій до 180°С духовці приблизно 2 години, періодично поливаючи її виділеним соком з дека.
-Готову качку виклади на блюдо, поріж на порційні шматочки і подавай із печеною картоплею та грибами.


Рецепти качки на Різдво: качка, запечена з грушами і цитрусовими

Інгредієнти:

-2 кг качки,
-2 груші,
-2 апельсини,
-2 лимона,
-1 грейпфрут,
-1 цибулина,
-3 зубки часнику,
-імбир,
-50 г вершкового масла
-1 ст. ложка оливкової олії,
-100 мл коньяку,
-2 ст. ложки цукру,
-чорний мелений перець за смаком,
-сіль за смаком.

Качка в духовці - покроковий рецепт:

-Апельсини, лимони і грейпфрут очисти від шкірки і плівок і поріж на шматочки. Груші поріж невеликими кубиками.
-Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю. Імбир натри на дрібній тертці.
-Цибулю обсмаж на розігрітому вершковому маслі 5 хвилин. Додай часник і обсмаж 2 хвилини. Потім додай на сковороду імбир, цитрусові, грушу, посип цукром, залий коньяком, накрий кришкою і тушкуй на повільному вогні 5 хвилин.
-Качку гарненько очисти, видали залишки пір'я і нутрощів, ретельно промий і обсуши паперовою серветкою. Обітри качку всередині і ззовні сіллю і перцем, Нафаршируй тушкованими фруктами і заший черевце.
-Виклади птицю на змащене оливковою олією деко, полий рештою рідини, відправляй у розігріту до 180°С духовку і періодично поливай її сиропом. Качка, запечена в духовці, буде готова приблизно за 1,5-2 години..
-Перевірити готовність качки можна, проткнувши її виделкою: якщо виділяється прозорий сік, то м'ясо спеклося. Готову качку виклади на блюдо, поріж на порційні шматочки, прикрась лимонними і апельсиновими часточками і подавай.

Смачного!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.