Декорування стін флоком

Декорування стін флоком
Флоки (flakes — сніжинки, пластівці з англ.) — це велюрове покриття, що використовується, як правило, для обробки автомобілів, виготовлення всіляких дрібничок. Але на ринку з'явився флок для оздоблення стін! Це досить великі частки з акрилової емалі, які бувають різних форм — круглі, нерівні, соломкою, зірочками, пелюстками, з блискітками, монохромні, різнокольорові.

Декорування стін флоком

Флок — дивовижний матеріал, дуже приємний на дотик, теплий, шорсткий. Колірна палітра просто нескінченна. Висока стійкість до механічного впливу. Це ж можна сказати відносно перепадів температури і вологості. Все це вигідно відрізняє флокові покриття стін від рідких шпалер, які ще й запахи вбирають. Ще одна перевага казкових флоків для інтер'єру — вони дозволяють прибрати практично будь-які недоліки стіни. Відносно висока вартість модної новинки з лихвою компенсує витрати на шари шпаклівки і послуги шпаклювальників. Ще важливо, що всі компоненти акрилові, значить, не смердять, швидко сохнуть і водорозчинні (кисті і валики відмиються). Ми опитали всіх знайомих фахівців-будівельників, і все висловилися позитивно про флокування стін.

Коли прийшла черга вибирати флок на стіну, наявна інформації привела до замішування. Є флоки найдешевші, двокомпонентні. Це коли лак вже з частинками, і наноситься такий матеріал на стіну валиком. Виконати флокування стіни таким матеріалом під силу навіть дитині. Але особисто мені такий флок на стіні абсолютно не подобається. Про смаки не сперечаються. Якщо вам сподобалося таке покриття для стін, ось рецепт.

Декорування стін флоком

Декорування стін флоком

Оздоблення стін двокомпонентним флоком

1. Стіна потрібного кольору, чиста, суха і непориста (нездатність до вбирання — це головна вимога всіх флоків для стін). Широкою малярською стрічкою захищаємо стеля та підлога.

2. Беремо валик з довгим жорстким ворсом. Занурюємо у відро з базою-основою, злегка прокатуємо на сітці, щоб не пливла база і покриваємо стіну. Краще два шари для однорідності. Піде 300-400 грн. для оздоблення 1 м2 стіни.

3. Розмішуємо лак, краще вручну. Електроміксер може стерти тендітні флоки в порошок. Деякі виробники фасують пластівці окремо, тоді підсипати доведеться їх самостійно в незначній кількості.

4. Для валика беремо насадку з ворсом середньої довжини. Прокатуємо на сітці і катаємо по стіні. У різних напрямках, щоб приховати стики рухів, і щоб декоративні частинки розташовувалися рівномірно. Періодично відходимо, щоб подивитися панорамно, чи все в порядку. Скупчення чіпсів прибираємо вологою поролоновою губкою. У важкодоступних місцях працюємо пензлем-флейцем.

5. Все. Сохне таке покриття приблизно добу (залежно від товщини шару). Лак стягується, стає прозорим і невразливим.

Зовсім інша справа — трикомпонентні флоки. Вони виглядають структуровано, глибше і розкішніше. Три компонента це:

1. база-грунтовка-основа;
2. чіпси (або пластівці);
3. лак-фіксатор.


Види флокаторів (пластівців):

— соломка, одний з найкрасивіших;

— монохромні;

— змішані (весь сонячний спектр до ваших послуг у всіх поєднаннях);

— карамель, теплі з білими відтінки;

— «витерті», типу «зістарені»;

— а-ля ліс, природні зелені відтінки, дуже тепла атмосфера;

— металік, з частинками металевої фольги, для створення східних інтер'єрів;

— диско, з блискітками і фосфорним або голографічним ефектом;

— гліттер, багато усіляких блискіток.

Ми, врешті-решт, обрали теплу соломку, під стать бамбука. Що оберете ви, неважливо, оскільки спосіб нанесення на стіну однаковий для всіх. З інструментів для нанесення флока на стіну знадобляться:

— валик і дві насадки;
— малярський широкий скотч;
— папір, широкі пензлі з довгим ворсом і пістолет.

Так, спеціальний флокові пістолет для розпилення пластівців на стіну. Ну і звичайно, компресор до нього. Цю вогнепальну зброю ми взяли напрокат там же, де купували матеріал.

Покрокове флокування стіни своїми руками:

1. Стіна безбарвна, чиста, суха, непориста.

2. Широким малярським скотчем захистили стелю, сусідні стіни з плиткою. До плінтусу приклеїли стрічку з широкою паперової «спідницею».

3. Розмішали основу, взяли насадку з довгим ворсом. Пройшлися по стіні вертикальними штрихами, потім горизонтальними, щоб не було залисин.

4. Підключили пістолет до компресора, насипали в «банку» флоки і «задули» стіну досить швидко. Йшли знизу вгору, плавними круговими рухами. Робота схожа на роботу з фарбопультом. Легкі пластівці самі знаходять місце на стіні, пристаючи до липкою основі.

5. Багато падає на підлогу, тому й потрібна була паперова «спідниця». Зібрали, висипали в «банку» і виробили весь матеріал. До речі, не використовуйте для спідниці целофан, статична електрика творить чудеса.

6. Через добу беремо щіточку і проходимо по стіні, змітаючи погано прилиший флок.

7. Лакуємо валиком з насадкою середнього ворсу. Звичайно, всі три компоненти беремо з однієї колекції одного виробника, щоб уникнути сюрреалістичного поведінки матеріалу. Ще через добу знімаємо скотч. Все готово. Можна фотографуватися на тлі стіни.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.