Скільки господинь, стільки й варіантів, як можна приготувати печиво нашвидкуруч. Напевно у тебе також припасено кілька улюблених рецептів цього швидкого десерту.
Така страва прийде на виручку, коли до тебе завітали гості на чай - і ти, не витрачаючи зайвого часу, зможеш здивувати їх несподіваним частуванням, адже готується таке пісочне печиво на маргарині або вершковому маслі дуже швидко.
Готуючи вдома просте пісочне печиво нашвидкуруч, головне - не боятися експериментувати з рецептом. Адже тут можна проявляти фантазію і додавати в ці ласощі найрізноманітніші компоненти.
Пісочне печиво нашвидкуруч - інгредієнти:
-150-200 г горіхів і насіння,
-250 г борошна,
-200 г вершкового масла,
-1 яйце,
-100 г крохмалю,
-70 г цукру,
-10 г розпушувача,
-1 ч. ложка лимонної цедри,
-щіпка солі.
Пісочне печиво - рецепт приготування:
-Для такого печива на швидкоруч добре підійде улюблене насіння - соняшникове, гарбузове, а також горішки - волоські, кеш'ю, мигдаль, фундук. Можна взяти один вид або суміш - за смаком. Горіхи і насіння трохи підсуши, можна навіть обсмажити.
-Змішай сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, сіль і розпушувач.
-Всип суху суміш у розм'якшене масло і ретельно перемішай.
-Розбовтай яйце з цукром, влий його в тісто і перемішай.
-Всип у пісочне тісто для печива насіння, горішки, лимонну цедру і акуратно заміси. Воно має бути пластичним і трохи прилипати до рук.
-Постав тісто на 20-30 хвилин у холодильник.
-Розкачай охолоджене тісто в пласт, виріж за допомогою формочок або ножем печиво довільної форми. Змасти маслом деко і виклади на нього печиво.
-Випікай печиво у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-30 хвилин. Таке печиво на швидкоруч смачне як відразу з пилу з жару, так і остигле (якщо долежить).