Фольгований утеплювач: види та особливості

Фольгований утеплювач: види та особливості
Застосування:
Фольгований утеплювач знайшов застосування в цивільному будівництві, авіаційній промисловості, машинобудуванні. Його також використовують для виготовлення спеціальної тари, створення термозахисту трубопроводів, теплотрас, вентиляційних шахт.

Певеваги та недоліки.

Переваги:

-металізований шар, не схильний до корозії;
-забезпечує додаткову звукоізоляцію в приміщенні;
-знижує теплові втрати;
-збільшує ефективність опалювальної системи за рахунок відбиття тепла;
-економить витрат на опалення приміщення;
-виключає утворення протягів;
-широкий спектр застосування;
-вибір асортименту, відрізняється видом утеплювача і товщиною полотна;
-вологостійкість;
-мала вага і еластичність;
-простота монтажу;
-склад не містить токсичних сполук;
-доступна ціна.

При виборі даного виду утеплювача слід врахувати і недоліки:

-м’яка структура не дозволяє використовувати його під обробку будівельними сумішами;
-у разі застосування матеріалу без само-клеєної основи потрібно купувати окремо спеціальний склеювальний склад, що спричинить за -собою нові витрати;
-тонкий прошарок не забезпечить достатній теплозахист, тому часто доповнюється іншими видами утеплювачів.

Види утеплювачів:
В залежності від призначення налагоджено випуск декількох видів матеріалу. Відмінність між ними полягає в щільності використовуваної фольги і у різновиді теплоізолятора.

1. Фольгований пінополіетилен (пенофол, фольгоізол, ізолон) випускається в рулонах, являє недорогий ціновий сегмент. В якості утеплювального шару використовується зшитий та незшитий спінений поліетилен (товщина в межах 3-10 мм). Фольгований прошарок (10-15 мкм) наноситься на одну або відразу дві сторони. Полотна можуть мати само-клеєну основу і також можуть бути без неї. Деякі різновиди мають армуючий прошарок, що складається з скло-волокнистої сітки. Вологопоглинання становить лише 0,35-0,7%, паропроникність – 0,001 мг/м*год*Па. Показники теплопровідності коливаються в межах 0,037-0,051 Вт/м*к. Цільове призначення матеріалу зводиться до використання його для облаштування теплих підлог, в системах кондиціонування, створення теплоізоляції в приміщеннях.

2. Фольгована мінеральна вата випускається в рулонах і плитах. Алюмінієва фольга не тільки підвищує ефективність теплозахисту, але і створює бар’єр від вологого середовища гігроскопічному матеріалу. В якості мінеральної сировини перевага віддається базальту, його показники вологостійкості і довговічності перевищують інші різновиди утеплювачів. Широка область застосування, що зумовлено прекрасними показниками теплопровідності (0,038-0,042 Вт/м*к) і пожежної безпеки (клас негорючих речовин).

3. Фольгований пінопласт призначений для системи «тепла підлога». На звороті полотна нанесена розмітка, якою можна скористатися при укладанні кабелю. Щільність утеплювача в межах 30-50 кг/м. куб, товщина становить 3-5 мм. Випускається в рулонах з шириною смуги 50 см. Для інших цілей матеріал не призначений.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.