Як утеплити підлогу на балконі?

Як утеплити підлогу на балконі?
Утеплення балкона включає в себе цілий комплекс заходів, пов’язаних з теплоізоляцією всіх його поверхонь – щоб досягти високого результату, утеплити доведеться не тільки його не стіни, але й стелю і навіть підлогу. Останньому потрібно приділити особливу увагу, якщо у сусідів знизу балкон не засклений. Про те, як правильно вирішується питання, як утеплити підлогу на балконі, і піде розмова в даній статті.
Як утеплити підлогу на балконі: матеріали та їх ключові особливості

Утеплювачів, які так чи інакше можна використовувати для теплоізоляції підлоги балкона, досить багато – вибирати є з чого, але цей вибір повинен бути усвідомленим. Якщо ви хочете отримати дійсно теплий, затишний балкон, слід розібратися з особливостями цих матеріалів.

Пінопласт. Як кажуть, дешево і сердито – це матеріал, який володіє масою недоліків і при цьому має всього-на-всього кілька переваг. До його переваг можна віднести низьку вартість і ефективність – що-що, а теплоізоляційні характеристики у нього відмінні. Протиставити цим достоїнств можна такі недоліки, як повна відсутність екологічності, горючість (причому при горінні в навколишнє середовище виділяється маса токсинів), відсутність паропроникності (створюється ефект термоса) і багато іншого. Загалом, якщо аналізувати всі достоїнства і недоліки і приміряти їх до умов експлуатації на балконі, то для цього матеріалу можна знайти тільки одне більш-менш відповідне застосування – використовувати його в якості утеплювача під стяжку. Спалахнути під шаром розчину у нього мало шансів, а ефект від паронепроникності гаситься стяжкою і положенням підлоги внизу приміщення – на ньому не конденсується волога.

Мінеральна вата. Оптимальний варіант, що володіє високими теплоізоляційними властивостями – якщо ви шукаєте відповідь на питання, чим краще утеплити підлогу на балконі, то це саме те, що доктор прописав. У цього матеріалу (на противагу пінопласту) є всього кілька недоліків – він боїться вологи (питання вирішується з допомогою установки плівки) і далеко не кожен тип цього утеплювача можна закласти під стяжку (виняток становить лише базальтова мінеральна плита високої щільності). Ідеальним варіантом для використання мінеральної вати є утеплення дерев’яної підлоги на балконі.

Керамзит. Не дуже дорогий і не дуже ефективний, порівняно з мінеральною ватою та пінопластом, варіант. Щоб добитися потрібного ефекту, особливо у ситуаціях, коли балкон у сусіда знизу не засклений, потрібно буде підсипати неабиякий шар цього матеріалу – мова йде про 200-250мм підсипання. Це відмінний варіант для кімнат у будинку чи квартирі, але ніяк не для холодного і неопалюваного балкона.

Тепла суха стяжка. Це деяка подоба керамзиту – відрізняє їх ретельно підібрані гранули, за рахунок чого ефективність утеплення декілька вище. Крім того, це дуже вдала спроба поєднати стяжку з дерев’яною підлогою. По суті, це підсипка гранульованого матеріалу, зверху якої (прямо на неї) укладається листовий матеріал – гіпсоволокнисті плити. По своїм прочностним характеристикам таку підлогу мало чим поступається стандартної цементно-піщаній стяжці або дерев’яному настилу – натомість ви отримуєте просту технологію монтажу і відсутність мокрих процесів. Облицювати таку підлогу можна будь-яким оздоблювальним матеріалом.

Як варіант, можна розглянути так звану теплу стяжку підлоги – це стандартний цементно-піщаний розчин з вбудованими в нього гранулами полістиролу. За такою стяжці можна навіть ходити босоніж – найцікавіше, що вона є паропроницаемой (так сказати, дихаючої). Так що якщо ви у пошуках відповіді на питання, як утеплити підлогу на балконі під плитку, то саме цей варіант виявиться найкращим.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.