Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)

Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)
Кухня – одна з найважливіших кімнат, адже в ній творяться кулінарні шедеври і за загальним столом збираються всі члени родини, а іноді і гості. Тому хочеться, щоб таке приміщення було затишним, стильним і оригінальним. Допоможе здійснити задумане білий колір. Але він має не тільки переваги, але і деякі нюанси.

Переваги і недоліки білого кольору

Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)















Для початку розглянемо всі плюси білого кольору, що використовується для оформлення кухні:
Білий здатний розширювати межі простору і тим самим робити кімнату більш просторою, легкої і повітряної. І якщо площа кухні невелика, то саме ця гамма стане оптимальним рішенням і дозволить усунути головний недолік.
Такий колір зробить кухню світлою, навіть якщо вікно в ній має невеликі розміри або виходить на недостатньо висвітлену і обделенную сонячними променями бік.
Білий можна сміливо вважати універсальним, оскільки він поєднується з будь-якими тонами, що дозволить використовувати самі улюблені кольори і експериментувати з ними. Крім того, ви можете собі дозволити навіть яскраві відтінки, так як вони будуть згладжуватися нейтральним білим, що зробить їх менш помітними і «кислотними».
Кухня виглядає неймовірно стильно і свіжо, що добре видно навіть на фото.
Універсальність такого кольору полягає ще й у тому, що він здатний гармонійно вписуватися в різні стилістичні напрями: сучасні та яскраві, так і більш стримані і спокійні.
Широкий асортимент. Практично всі виробники оздоблювальних матеріалів, техніки і меблів випускають безліч моделей, витриманих в білій гамі, так що вам точно буде з чого вибрати.
Багато вважають білу кухню дуже непрактичною, і частково це дійсно так. Але зате на світлих поверхнях непомітні відбитки пальців і пил.

Тепер оцінимо мінуси:

Якщо біла гама буде основною, не розведеною іншими тонами, то може створитися відчуття якоїсь лікарняному стерильності, що зробить кухню незатишною і створить не самі приємні враження про її інтер'єрі.
Залишки їжі та інші забруднення відразу стають помітними на білих матеріалах, а якщо вони в'їдаються, то поверхня втрачає свою первозданну чистоту і привабливість.
Біла кухня вимагає особливого догляду, який покликаний зберігати привабливу білизну поверхонь. І якщо не доглядати за елементами інтер'єру належним чином, то матеріали з часом можуть пожовтіти, що зіпсує загальний дизайн.

Який стиль обрати?

Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)

















Білий є універсальним кольором, тому він впишеться в більшість існуючих стилів. Пропонуємо кілька безпрограшних варіантів:
Прованс. Основний гамою цього романтичного стилю може стати білий, дозволяється і рекомендується розбавляти пастельними тонами, наприклад, світлим лавандовим, небесним блакитним. Також для підтримки тематики використовуються такі прийоми як кракле та декупаж.
Вибравши молочний колір, можна створити спокійний і милий інтер'єр в стилі кантрі. Його основними рисами є прості дерев'яні меблі, текстиль в горошок або дрібну квітку.
Біла кухня займе своє гідне місце в інтер'єрі квартири, оформленої у високотехнологічному і сучасному стилі хай-тек, який передбачає включення сріблястих тонів, хромованих елементів, глянцевих поверхонь. А вся техніка повинна бути обов'язково сучасної і багатофункціональною.
Нейтральний білий як не можна краще впишеться в лаконічний мінімалізм, підкресливши його безпосередність і відсутність зайвих деталей.
Якщо на білому тлі розставити кілька яскравих акцентів і внести в інтер'єр креативні елементи, то може вийти оригінальна молодіжна кухня в стилі поп-арт.
Елегантна класика отримає особливу вишуканість і шарм завдяки чистому білому кольору, подчеркивающему бездоганний смак власника кухні.
Скандинавський напрямок також вітає білу гаму, і вона може сміливо бути взятою за основу. Але її неодмінно потрібно розбавити контрастними деревними або шоколадними відтінками, які особливо органічно будуть виглядати на дерев'яних простих меблях.

Розбавляємо білий іншими тонами

Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)
















Щоб інтер'єр будинку або квартири не був нудним, білий фон кухні потрібно неодмінно розбавити іншими тонами. І їх вибір буде залежати від ваших завдань, переваг і обраного для оформлення стилю. Так, якщо ви плануєте створити романтичну і спокійну атмосферу, то використовуйте пастельні відтінки, наприклад, персиковий, бузковий, блідо-рожевий, світло-жовтий. У цих цілях також можна застосовувати і природні тони, наприклад, пісочний, приглушений оливковий, небесно-блакитний.
Тим, хто мріє про стильний, молодіжний і яскравий інтер'єр, варто звертати увагу на більш насичені і соковиті тони, такі як м'ятний, червоний, помаранчевий, жовтий, салатовий, синій. Також можна зіграти на контрасті, але зробити його стриманим і елегантним, вибравши благородні кольори: шоколадний, темно-синій, смарагдовий, бордовий, фіолетовий.

Біла кухня в інтер'єрі квартири: стиль, переваги та недоліки (фото)


Меблювання і вибір кухонної техніки

Меблі можуть бути абсолютно будь-якими. Так, органічно в білу кухню впишуться класичні дерев'яні, сучасні і стильні пластикові або брутальні металеві. З білим гармонійно виглядає практично будь-який матеріал, тому вибір не обмежений. Що стосується кольору, то необов'язково підтримувати основну гаму: можна зробити меблі темними або яскравими.
Важливе значення має і колір техніки, адже вона є невід'ємною частиною кухні. Варіантів кілька: нейтральний білий, більш м'який молочний або білий, контрастний чорний або коричневий, стильний сріблястий або металевий, виділяється на загальному тлі яскравий, наприклад, червоний, синій або будь-який інший.

Поради

Наостанок варто дати кілька порад починаючим дизайнерам і любителям:
Для обробки можна використовувати самі різні матеріали, причому усі площини можуть бути білими, хоча їх цілком можна розбавити іншими квітами.
Пробуйте грати і експериментувати з фактурами. Так, глянцева стільниця може несподівано цікаво поєднуватися з матовим кухонним гарнітуром.
Свіжість і оригінальність в інтер'єр дозволять внести креативні і яскраві аксесуари, наприклад, картини, незвичайні предмети кухонного начиння.
Спробуйте пограти з різними відтінками білого.
Вивчивши всі нюанси і правила оформлення білої кухні, ви зможете створити сучасний і стильний інтер'єр.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.