Першим орендарем землі під СЕС у Чорнобильській зоні став менеджер Клюєва

Першим орендарем землі під СЕС у Чорнобильській зоні став менеджер Клюєва
Компанія «Солар Чорнобиль» отримала вже другу ділянку площею 2,5 тис. кв. м. під сонячну електростанцію у Чорнобильській зоні. Раніше компанія виграла право оренди частини бетонного майданчика біля споруди «розподільний пристрій 2-ї черги» в Прип'яті площею 1,7 га. Як передає сайт delo.ua, єдиним бенефіціаром ТОВ «Солар Чорнобиль» є Євген Варягін.
Варягін є керівником "сонячних" проектів компанії Activ Solar, що підконтрольна братам Клюєвим. Незважаючи на анексію Криму і «націоналізацію» проектів Activ Solar, Варягін досі вказаний як керівник ряду кримських СЕС.
Фонд держмайна оголосив конкурс на орендаря 11 вересня 2017 року. Найбільшу орендну плату запропонувала саме «Солар Чорнобиль». У Держагентстві з управління зоною відчуження стверджують, що ця компанія є спільним проектом консорціуму «Enerparc AG - Батьківщина Енержі Груп». В оренді землі під сонячні електростанції у Зоні відчуження зацікавлені 39 компаній. Серед них і іноземні – з Китаю, Німеччини, Ірландії, Данії, Австрії, Болгарії та Білорусі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.