Укренерго побудує у Чорнобильській зоні інфраструктуру для сонячних станцій потужністю 1,2 ГВт

Укренерго побудує у Чорнобильській зоні інфраструктуру для сонячних станцій потужністю 1,2 ГВт
Національна енергетична компанія «Укренерго» підготувала техніко-економічне обґрунтування будівництва у Чорнобильській зоні інфраструктури для приєднання сонячних електростанцій потужністю до 1,2 ГВт.
Відповідне ТЕО державне підприємство презентувало на нараді в Кабінеті Міністрів України 1 грудня, передає Інтерфакс-Україна.
«Проект передбачає будівництво нової підстанції збору потужності 330/110 кВ у районі розміщення Чорнобильської АЕС, 11 підстанцій 110/10 кВ та близько 54 км ліній електропередачі 110 кВ, – пояснюють у "Укренерго". – ТЕО також передбачає встановлення системи накопичення електроенергії».
Орієнтовна вартість проекту становить 3 млрд гривень.
ДП «НЕК "Укренерго"», яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи Об’єднаної енергосистеми.
Розробити проект будівництва інфраструктури збору й видачі потужності сонячних електростанцій, які будуть будуватися у Чорнобильській зоні Міненерговугіллю, Мінприроди та національній енергетичній компанії «Укренерго» доручив Кабінет міністрів України.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.