Тарифи на комунальні послуги в Житомирі в новому опалювальному сезоні 2017–2018

Тарифи на комунальні послуги в Житомирі в новому опалювальному сезоні 2017–2018
У наступаючому опалювальному сезоні сумарна вартість житлово-комунальних послуг у типовій однокімнатній квартирі в Житомирі складе більше 1400 грн за місяць. Такі цифри виходять, якщо проаналізувати ціни на енергоресурси в 2017 році в Житомирі, передає Domik.ua.
 
Тарифи на комунальні послуги в Житомирі
Нагадаємо, в поточному році змінилися ціни на енергоресурси для побутових споживачів:
- у березні 2017 року набули чинності нові тарифи на світло – 0,9 грн за 1 кВт;
- у квітні 2017 роки змінилося ціни на газопостачання – 6,96 грн за кубометр;
- у березні 2017 підвищилася вартість холодної води і водовідведення – 14,556 грн за кубометр;
За поточний рік не змінилися ціни на централізоване гаряче водопостачання і опалення: вартість гарячої води становить 79,12 грн за кубометр при наявності рушникосушки.
Ціна опалення одного квадратного метра житла дорівнює 29,49 грн за 1 кв. м в місяць.
Середній тариф на обслуговування будинку та прибудинкової території –2,72 грн за 1 кв. м.
Тобто за один місяць опалювального сезону за ЖКП споживачі в середньому заплатять 1405,27 грн.

Субсидія допоможе оплатити високі тарифи в Житомирі
Підвищення цін на житлово-комунальні послуги не дозволяє споживачам своєчасно оплачувати комунальні квитанції. Це може привести до накопичення заборгованості і судових позовів компаній-виконавців послуг з її відшкодування. Щоб не втратити квартиру за борги, споживачі можуть оформити субсидію на оплату ЖКП.
У 2017 році подати документи на нарахування компенсації можуть сім'ї, які витрачають на оплату комунальних квитанцій більше 15 % сумарного щомісячного доходу. Така норма прописана в постанові уряду України №822 від 14.05.1999.
Ті, хто має намір оформити субсидію, можуть розрахувати середній розмір компенсації, скориставшись онлайн-калькулятором на сайті кабінету міністрів України. Редакція порталу підрахувала, скільки коштів на оплату ЖКП можуть нарахувати споживачам, які отримують мінімальну заробітну плату або мінімальну пенсію.
 
Який розмір субсидії нарахують при наявності мінімальної зарплати
У разі оформлення компенсації на оплату ЖКП один працюючий споживач при доході в 3200 грн отримає субсидію на суму 856,04 грн.

Який розмір субсидії нарахують при наявності мінімальної пенсії
Споживачі, які отримують мінімальну пенсію, не зможуть оплатити ЖКП в опалювальному сезоні. Розмір доходу становить 1312 грн на місяць, а сумарна вартість ЖКП – 1405,27 грн. Різниця у вартості комунальних послуг і доходу становить – 93,27 грн. У такій ситуації споживачі можуть оформити субсидію на оплату ЖКП у розмірі 1312,72 грн.
Оформивши компенсацію на оплату ЖКП, пенсіонери будуть платити в місяць за комунальні послуги 92,55 грн. Система субсидування, яка діє в поточному році в Україні, дозволить споживачам з невисоким рівнем доходу вчасно оплачувати комунальні квитанції і не накопичувати заборгованість.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.