В Житомирі квартиронаймачі зможуть оформити субсидію на комуналку

В Житомирі квартиронаймачі зможуть оформити субсидію на комуналку
Оформити субсидію в Житомирі на житлово-комунальні послуги зможуть навіть ті люди, які беруть квартиру в оренду.

Про це розповіли в департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України про нові правила нарахування субсидій, кількість отримувачів пільг у Житомирі зросте. За новими правилами зараз можна оформити субсидію, навіть якщо ви знімаєте житло.

Комунальні платежі будуть нараховуватися на кількість фактично проживаючих у квартирі громадян. Також право на пільгу отримують сім'ї, в яких є працездатні, але безробітні члени сім'ї.

Крім цього, в Житомирі спростили процес подачі необхідних документів. Тепер заяви на одержання пільг та декларацію про доходи можна просто відправити поштою.

Як повідомлялось на сайті Кабінету міністрів з'явився електронний калькулятор. З його допомогою кожен може самостійно приблизно розрахувати розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Крім того, голова облдержадміністрації Сергій Машковський підписав розпорядження «Про вдосконалення порядку надання житлових субсидій».

Згідно з розпорядженням, надавачам послуг з електропостачання - ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», газопостачання - ВАТ «Житомиргаз» та централізованого опалення рекомендується виготовити бланки заяви про призначення житлової субсидії, декларацію про доходи і витрати осіб та інформаційні матеріали. Бланки споживачам повинні бути доставлені Житомирською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» в термін до 10 квітня та до 1 листопада 2015 року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.