Правила зберігання яблук в квартирі

Правила зберігання яблук в квартирі
Яблука – це фрукти, заготовляти які на зиму необхідно восени.
Саме зараз ці соковиті плоди різноманітних сортів дозріли, і ви можете заготовити їх на зиму, вибравши сорти яблук, які ви любите – кислі, солодкі, терпкі або соковиті.
Ми з'ясували, як надовго зберегти свіжі і ароматні яблука в домашніх умовах.

Способи зберігання яблук в квартирі:
1. У погребі.
Для жителів заміських будинків немає нічого простішого, ніж зберігати яблука взимку в підвалі або льосі – там темно, прохолодно і є доступ свіжого повітря. Яблука будуть свіжими до кінця зими.
Але якщо ви маєте намір зберігати яблука в квартирі, то зручніше місця, ніж засклена лоджія або балкон, вам не знайти.
Пам'ятайте, що яблука хоч і невибагливі фрукти, але вимагають прохолоди. «Влаштуйте» їм температуру від -2 до + 5 ° С.
Якщо у вашій квартирі немає балкона, покладіть яблука в коробку, кошик або миску на підвіконня і тримайте кватирку відкритою.
2. У коморі.
Також для тривалого зберігання яблук підійде комора і передпокій.
Помістіть яблука в тару і поставте в коморі в темний прохолодний кут. Накрийте їх тканиною або «кришкою» з картону і стежте за тим, щоб на фруктах не утворилася павутина і по ним не повзали мошки.
3. В папері.
Крім пластмасових, дерев'яних і картонних ящиків і коробок, ви можете успішно зберегти яблука до весни і в паперовій обгортці.
Загорніть кожен плід в щільний папір або паперовий рушник, покладіть в глибоку ємність і зберігайте в прохолодному місці.
4. У харчовій плівці.
Приготуйте ящик і рулон харчової плівки. Застелите дно ящика плівкою в два шари хрест-навхрест так, щоб звисали краю. Заповніть його яблуками і закрийте зверху краями плівки.
5. У пакеті.
У щільний поліетиленовий мішок покладіть яблука, а зверху – шар вати, змоченої в спирті або столовому оцті. Міцно зав'яжіть мішок, забезпечивши яблукам максимальний вакуум.
Залишаючись свіжими досить довго, яблука «дихають» і виділяють вуглекислий газ, тому через кілька днів серед герметично запакованих яблук встановлюється оптимальна концентрація вуглекислого газу. Це дозволяє сповільнити обмінні процеси, що відбуваються у фруктах і збільшити термін їх зберігання.
Джерело: domik.уа.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.