Як правильно сортувати побутові відходи з паперу

Як правильно сортувати побутові відходи з паперу
З 1 січня 2018 року в Україні вводиться новий принцип утилізації побутових відходів. Споживачі будуть сортувати сміття залежно від матеріалу і викидати його у відповідні контейнери.


Який папір приймають на переробку
Повторній переробці підлягає чиста, суха паперова або картонна упаковка без залишків харчових продуктів або іншого забруднення. Так, здати на переробку можна:
- картон;
- офісний папір;
- газетно-журнальну продукцію;
- зошити, альбоми, листівки, флаєри.
Перед тим, як викидати сміття з паперу, картонні коробки слід розібрати, щільно скласти і перев'язати ниткою для зручного транспортування.
Паперове сміття необхідно викидати в синій контейнер – такий колір маркування баків для побутових відходів діє в європейських країнах.

Що не підлягає переробці
Не можна викидати в контейнер для паперу упаковку Tetra pak, Pure pak, еколін.
Упаковка Tetra pak, Pure pak складається з картону, поліетилену і алюмінієвої фольги і не підлягає переробці. До цієї категорії відносяться чеки з магазинів і ламінований папір.
Еколін, в який упаковують сир, масло, також не можна переробити, так як до складу входить біополімерний матеріал. Така упаковка розкладається протягом 4-5 місяців під впливом ультрафіолетових променів.
Не слід викидати в контейнер для паперу вироби із спресованого паперу, наприклад, лотки для яєць. Такий папір низької якості і повторній переробці не підлягає.

Як викидати побутові відходи з паперу
Паперові побутові відходи, які можна переробити необхідно скласти в синій контейнер, якщо він встановлений біля будинку. Також сміття з паперу приймають в пунктах прийому вторсировини.
Папір, яку переробляти не можна, рекомендується викидати в контейнер для змішаних відходів.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.