Роздільний збір сміття у Житомирі дозволяє ЖЕКам зменшувати квартплату.

Роздільний збір сміття у Житомирі дозволяє ЖЕКам зменшувати квартплату.
Багато мешканців Житомира вже звикли або звикають до жовтих сітчастих контейнерів, у які можна викидати пластикові та пластмасові вироби, скловироби та папір.

З’явились вони у місті завдяки ініціативі ЖЕКу №4, який знаходиться у районі Крошні. Підприємство займається збором сміття, пресування пластикової тари, сортування скловиробів та паперу та перевезенням цього сміття підприємствам, що зацікавлені у такій сировині.

Для цього ЖЕКом на взяті у кредит гроші придбав 175 спеціальних контейнерів та сміттєвоз для їх обслуговування. Сьогодні такі послуги ЖЕК №4 надає ЖЕКам №6, 14, ЖБК2, ЖБК «Полісся» та «КомЕнерго».

Тарифи крошенського ЖЕКу по вивозу сміття найнижчі, що дозволяє йому та ЖЕКам, які він обслуговує зменшувати квартплату. Крім того зменшується навантаження на міське сміттєзвалище – туди буде менше потрапляти сміття, як то пластик, який не розкладається швидко.

За словами начальника ЖЕКу №4 Володимира Тичини, житомиряни досить охоче приймають участь у роздільному зборі сміття та швидко наповнюють спеціальні контейнери.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал ZThata – міська влада розробила цілу програму на 2012-2016 роки по роздільному збору сміття. Незабаром вона буде обговорюватись на засіданні міськвиконкому.

Источник: Союз-ТВ

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.