Черкаські кав'ярні заохочують відвідувачів відмовитися від одноразових стаканчиків

Черкаські кав'ярні заохочують відвідувачів відмовитися від одноразових стаканчиків
У Черкасах кав'ярні заохочують відвідувачів відмовитися від використання одноразових стаканчиків і приходити зі своїми чашками.
Напій, який наливають у принесену тару, коштує дешевше, передає 24tv.ua.
Таким чином, кафе мотивують черкащан відмовлятись від одноразових стаканчиків, зокрема, і паперових, бо в них також міститься пластик, який довго розкладається і забруднює середовище.
«Сидячи в кафе можна побачити, скільки людей беруть каву з собою, а потім більшість смітників у місті завалені одноразовими стаканчиками, — каже ініціаторка еко-ідеї Лідія Криштоп, яка підглянула її у Львові. — Такі відходи не придатні для вторинної переробки і тому потрапляють на смітник або у вогнище».
Черкащанка вже кілька місяців тестує в обласному центрі ідею ходити у кафе з власною чашкою.
«Спочатку баристи дивувалися проханню налити кави в особисту чашку, — каже вона. — Зайві 200 грамів ваги у сумочці можуть врятувати черкаське довкілля — тепер я не розлучаюсь із термочашкою».
До речі, у Львові відмовилися від одноразових стаканчиків минулого року. Спочатку одна кав'ярня пропонувала за це знижку від 5 % до 10 %, а потім долучилися й інші заклади.
Зараз вже понад десяток закладів у Черкасах пропонують знижку на напій, якщо відвідувач прийшов з власною тарою.
«Якщо ви берете каву у термочашку, то вона на смак буде відрізнятися, тому що таке горня зберігає певну температуру», — зауважила адміністраторка кафе Наталія.
Паперові стаканчики не можна віднести до групи безпечних відходів - вони токсичні, зазначила еколог Людмила Ткаченко. «В ідеалі для таких відходів необхідно встановити окремі контейнери, - розповідає вона. - До речі, кришечка, яку часто дають у кав'ярнях, аби не обпекти губи та язик, розкладається ще більше за стаканчики - 200 років».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.